Helena Nedović najtalentovanija pjesnikinja

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE 

Pjesma Helene Nedović osvojila je prvo mjesno na takmičenju na večeri poezije pod nazivom “Afirmišemo mlade crnogorske stvaraoce do 18 godina”, koje je održano večeras u bjelopoljskom Centru za kulturu u organizaciji Internacionalne kulturne asocijacije (IKA).

Drugo mjesto osvojila je Milica Bubanja, a treće Helena Knežević, tako je odlučio žiri u sastavu: Rodoljub Ćorić, predsjednik i članovi Braho Adrović i Jadranka Deletić. Žiri je za najbolju interpretaciju proglasio Lejlu Hasanović.

Na manifestaciji poezije koja ima takmičarski karakter predstavilo se 23 mladih pjesnika koji su kazivali svoje stihove.

Kako je kazala koordinatorka projekta za Bijelo Polje, profesorica crnogorskog jezika i knjioževnosti Snežana Bošković, nakon Plava i Podgorice takmičenje u pisanju poezije organizovano je i u Bijelom Polju.

“Ova asocijacija afirmiše mlade stvaraoce  u svim opštinama Crne Gore. Veoma sam ponosna, kao mentor, na ovu talentovanu djecu koja su svojim poetskim dočaravanjem svijeta i sebe samih uljepšali svima veče i pokazali i dokazali da Bijelo Polje njeguje poeziju i skladan suživot ” kazala je Bošković.

Ona je najavila da će se finalno takmičenje svih mladih pjesnika pobjednika održati u Podgorici u decembru.

“U decembru će se organizovati veče pobjednika iz svih opština i tada će se proglasiti najtalentovaniji mladi književni stvaralac do 18 godina, a takođe će biti štampana i “Antologija” gdje će se naći svi učesnici sa dvije pjesme” dodala je Bošković.

 

Tekst i foto :Vanja Šabanović