Radnici Komunalnog preduzeća „Lim“ uklonili nelegalno odložen otpad sa 10 lokacija

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Radnici Komunalnog preduzeća „Lim“ u prethodnih nekoliko dana uklonili su nelegalno odložen otpad sa 10 lokacija u bjelopoljskoj opštini, saopštio je za Radio Bijelo Polje rukovodilac radnih jedinica tog preduzeća, Senad Pačariz.

Po nalogu Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj, kako je rekao Pačariz, sanirali su više lokacija  na potezu od Kumanice prema Lepencu i od Kumanice prema Bioči, a ovi poslovi nastaviće se i narednih dana.

„Očistili smo nekih desetak, manjih i većih, napravilnih odlagališta. Veće deponije su bile na lokacijama -Popovo Prlo, dio prema Loznicma, ali i prema Obrovu, gdje ih još ima, ali su nepristupačne. Naravno, mi ćemo i u narednim danima nastaviti sa uklanjanjem nepravilno odloženog otpada, posebno prema Pripčićima, Džafića brdu, ali i ostalim lokacijama“, istakao je Pačariz, dodajući da se uz magistralni put u kontinuitetu stvaraju nove deponije,  jer ljudi u prolazu bacaju smeće, a ima i onih nesavjesnih pojedinaca koji dođu i iz drugih gradova i na teritoriji naše opštine nepropisno odlože otpad.

Rukovodilac radnih jedinica Komunalnog preduzeća „Lim“ kazao je i da na javnim površinama, koje su u njihovoj nadležnosti, takvih deponija nema, izuzev pojedinih primjera neleganog odlaganja otpada u koritu rijeke Lješnice i lipničkog potoka.

„Ove koje su locirane u naseljima  nijesu toliko opasne i alarmantne, ali radimo i na uređenju tih lokaliteta“, dodao je Pačariz.

Apelovao je na sve  da pravilno koriste komunalnu infrastrukturu obezbijeđenu za pravilno odlaganje različitih vrsta otpada.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Komunalno preduzeć „Lim“, RBP