Popović: Samo upornošću možemo ostvariti rezultat i doći do uspjeha (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Da se do uspjeha dolazi uz mnogo truda i rada potvrđuje mlada i talentovana Bjelopoljka Aleksandra Popović, koja je na nedavno održanoj Smotri recitatora osvojila prvo mjesto, u kategoriji srednjih škola.

Aleksandra je učenica trećeg razreda Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović“, članica Gradskog hora, i odbojkašica Jedinstva.

O pripremama, utiscima sa Smotre recitatora ali i budućim planovima, Aleksandra je govorila u emisiji ,,Kreativci“, Radija Bijelo Polje i kazala da joj prva nagrada mnogo znači.

,,Volim poeziju i prozu, pa sam i odlučila da pokušam. Pripremala sam se par nedjelja, i zaista nijesam očekivala nagradu. Sve ovo mi je veliki podstrek za dalje usavršavanje“, istakla je Popović.

Navela je da je konkurencija bila dosta jaka, te da su svi učesnici dali maksimum kako bi se predstavili u što boljem svijetlu.

,,Predstavila sam se recitacijom ,,Ja sam od onih bezbroj, ali“. Na prvo čitanje mi se dopala i naravno, kasnije sam shvatila da smo napravili pravi izbor“, dodala je Aleksandra.

U emisiji ,,Kreativci“, Radija Bijelo Polje, Aleksandra je kazala da već 13 godina trenira odbojku u klubu ,,Jedinstvo“.

,,Iako sam od malena okružena košarkašima, i volim košarku, ipak se najviše pronalazim u odbojci. To je sport koji me ispunjava, i volim da provodim vrijeme u sportskoj dvorani. Sve te pripreme za utakmice, putovanja i borba na terenu pravi su prikaz mog uživanja u ovom sportu“, naglašava Popović.

Kazala je da je za sve uspjehe potrebna dobra organizacija.

Aleksandra je završila Školu za osnovno muzičko obrazovanje, a od 2019. godine članica je Gradskog hora.

,,Po završetku muzičke škole prešla sam u hor, i iskustva koja nosim iz muzičke škole mi veoma znače. To je bio jedan divan period, koji mi je dao veliko znanje i motivaciju da nastavim dalje da se bavim muzikom. Hor postiže zapažene rezultate, a ja naviše volim da izvodim obrade filmske i moderne muzike. Klasičnu muziku ne možemo nikako izostaviti, jer je to jedan od simbola hora. Ulažemo dosta truda i rada kako bi na kraju svaku kompoziciju doveli do savršenstva“, otkriva Popović u emisiji ,,Kreativci“.

Savjetovala je vršnjake da nikada ne bježe od onoga što vole.

,,Kada god zacrtate neki cilj, nemojte odustati od borbe da stignete do njega. Samo uz neprestani trud i rad sve je moguće“, zaključuje ova mlada sugrađanka.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.