Manifestacija ,,Majski susreti Zaton” ove godine 21. i 22. maja

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Tradicionalna manifestacija ,,Majski susreti Zaton 2022”, biće održana 21. i 22. maja, uz brojne sportske, kulturne i zabavne sadržaje, u organizaciji Nevladine organizacije ,,21.maj – Zaton”.

Ovogodišnja manifestacija, 15 po redu, održaće se u tri segmenta, a svečeno će je 22. maja defileom otvoriti bajkeri moto kluba ,,Sokolovi” iz Berana.

PR NVO ,,21. maj – Zaton”, Ivan Bojović, u izjavi za Radio Bijelo Polje je kazao da će manifesatciju započeti futsal turnirom.

,,Prijave ekipa su u toku, a učešće je besplatno. Imamo najave o dolasku novih ekipa, tako da se nadamo da će ih biti oko 20 na turniru. 18. i 19. juna biće održani Dani rukometa, u saradnji sa Rukometnim savezom Crne Gore. Predvidjeli smo da to bude takmičenje za mlađe kategorije, a cilj nam je popularizacija rukometa i zdravih stilova života. ,,Majski susreti Zaton” nastavljaju se 12. i 13. jula, kada će biti održano niz kulturnih sadržaja. U okviru ovogodišnje manifestacije biće održan i Međunarodni festival književne forme”, istakao je Bojović.

Veliku zahvalnost uputio je svima koji su pružali podršku kako bi, kaže, ova manifestacija bila istrajna.

,,Zahvalnost upućujem i jednom velikom broju prijatelja manifestacije koji nas svake godine podržavaju. Ove godine izuzetna podrška stiže i od Rukometnog i Fudbalskog saveza Crne Gore. Mi smo se uvijek trudili da se posjetioci ove manifestacije osjećaju prijatno, i vjerujem da ćemo imidž koji smo izgradili prethodnih 15 godina unaprijediti, i manifestaciju učiniti još boljom”, naglašava Ivan Bojović, u izjavi za Radio Bijelo Polje.

Podsjetio je da su uz pomoć Opštine Bijelo Polje, i jedne kompanije iz inostranstva, ali i sopstvenim sredstvima uspjeli da rekonstruišu rasvjetu na sportskom poligonu.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Bijelo Polje, generalni sponzor Nikšičko pivo, zlatni sponzor Bemax, ponosni sponsor VM Inženjering, marketing sponsor Solar system, oficijalno piće mineralna voda Rada.

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Arhiva RBP; NVO ,,21. maj – Zaton”