Iz štampe izašla nova knjiga Slobodana Zorana Obradovića ,,Bez čuđenja molim”

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Nedavno je iz štampe izašla nova knjiga poezije za djecu, bjelopoljskog književnika, Slobodana Zorana Obradovića „Bez čuđenja, molim“. 

U ovoj knjizi Obradović nastavlja druženje sa dječijim svijetom, a knjiga, kako je kazao, sadrži nove pjesme, od kojih su mnoge već nagrađene na konkursima u regionu.

,,Zamolio sam akademskog slikara Dražena Konatara da u slikarskom intermecu ilustruje moje bajke, na način da bude ispričana svaka bajka – slikom, bez riječi, što je on uradio na jedan prefinjen i atraktivan način… Ostavili smo i prostor da se drugari mogu poigrati i u svom primjerku knjige napisati svoju verziju bajke, nacrtati svoju bajku, ili obojiti Draženovu. Meni je najvažnije da su pjesme naišle na izuzetan prijem kod mališana na mojim gostovanjima u školama. Drago mi je što sam u ovoj godini uspio da zadržim žanrovsku raznovrsnost u mojim izdanjima KI da se uz roman „Žorž, kralj đavolski“, koji je nagrađeni roman 5. Čitalačkog maratona – izdavačke kuće Klet, publici predstavim i ovim poetskim ostvarenjem”, istakao je Obradović u saopštenju.

„Humor i satira predstavljaju bitne koordinate Obradovićeve poetske imaginacije, u kojoj mjesta nalaze čedniji oblici, ali i alegorijske projekcije koje funkcionišu dvostruko: i kao dječiji i kao tekstovi za odrasle”, napisao je recenzent knjige, dr Radoje Femić u svom osvrtu. 

Štampanje knjige ,,Bez čuđenja molim” podržalo je Ministarstvo kulture Crne Gore, po konkursu Razvoja kulture na sjeveru, kao i Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo”, koji je i jedan od izdavača. Izdavač knjige je Međunarodno udruženje stvaralaca „Stihom govorim“ iz Bijelog Polja.

Foto: Privatna arhiva

Tekst objavila: Eldina Bećirović