,,Ifigeniji” nagrada za najbolju predstavu u cjelini, i najbolju epizodnu ulogu na festivalu u Prištini

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Predstava ,,Ifigenija” koju je po poznatoj Euripidovoj grčkoj tragediji režirao Zoran Rakočević, osvojila je nagradu za najbolju predsatvu u cjelini i najbolju epizodnu ulogu Jeleni Đukić, na međunarodnom teatarskom festival u Prištini.

Ovogodišnje šesto izdanje PITF-a okupilo je veoma značajne pozorišne predstave iz Italije, Španije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Kosova, u selekciji od preko 100 pristiglih prijava.

Preostale dvije nagrade pripale su bardovima domaće scene, Enveru Petrovciju za najbolju glavnu ulogu i Fatosu Beriši za režiju.

,,Nakon ovog značajnog uspjeha, nadamo se da će predstava dobiti pozive da gostuje i u Crnoj Gori. Do sada je izvedena u Kolašinu, Bijelom Polju, Nikšiću, Kotoru, Herceg Novom, ali je bila i dio glavne selekcije međunarodnog festivala Dani Jurislava Korenića u Sarajevu”, navode u saopštenju.

U predstavi igraju Anđelija Rondović, Đorđije Tatić, Jelena V. Đukić, Petar Novaković, Moamer Kasumović, Una Lučić, Ognjen Sekulić i muzičar Bojan Peko Minić.

Predstava ,,Ifigenija” rađena je u produkciji Korifej teatra iz Kolašina, sa centrima za kulturu iz Kolašina i Bijelog Polja.

 

Saopštenje i foto: Korifej teatar Kolašin

Tekst objavila: Eldina Bećirović