Otašević: "Ljubav i osmijeh postoje uvijek i svuda i nemamo razlog da to i ne živimo"

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE 

Kratkometražni film ,,Naša strana ljepšeg dana“,premijerno je prikazan večeras u bioskopu Centra za kulturu.

Oko desetak korisnika Dnevnog centra ,,Tisa“glavni su  akteri kratkometražnog filma, koji je snimljen u okviru projekta ,,Naša strana ljepšeg dana“, a u realizaciji kompanije Modesty MK i Dnevnog centra ,,Tisa“. Sa djecom je radila crnogorska glumica Branka Otašević.

“Ovaj posao radim profesionalno oko petnaest godina i uvijek imam nešto da kažem, ali večeras sam ostala nijema, možda zato što me se to previše tiče ili zato što sam zajedno sa osobljem Tise radila sa njima i učili ih sve te monologe, da budu jasniji i da pošaljemo poruku da ljubav i osmijeh postoje uvijek i svuda i da nemamo razlog da to ne živimo.” Istakla je Otašević.

Ona je iskazala zahvalnost i produkciji koja je napravila, kako je kazala, sjajan projekat kroz koji su mnogo naučili od djece iz Dnevnog centra Tisa.

“Ta djeca nijesu samo govorila neke monologe i stihove koje sam ja odabrala i kroz koje sam htjela da svi čuju da je “ljubav jedini vazduh koji udišemo i osmjeh jedini jezik koji znamo” kako je kazao Mika Antić. Emociju koju su oni prenijeli i koje su uspjeli da dotaknu mislim da bi im na tome pozavidjele mnoge moje kolege” kazala je Otašević.

I direktor Dnevnog centra Tisa, Ensad Omerović, je zadovoljan projektom kroz koji su, kako je kazao, pokazali da djeca sa smetnjama u razvoju mogu da budu glumci i da to znaju da i urade kvalitetno.

“Prikazali smo večeras nešto što do sada u Crnoj Gori nije niko uradio na ovaj način. Željeli smo da na drugačiji način prikažemo naš rad sa tom djecom i poslije ove premijere mislim da smo zaista postigli jedan cilj i postavili jedan veći nivo u radu sa djecom sa smetnjama u razvoju i pokazali svima da rad sa ovom djecom nema granica” istakao je Omerović.

 

Tekst i foto: Vanja Šabanović