Radionica za mlade ,,Modelovanje uticaja“ održana u Bijelom Polju, mladi učili kako da prezentuju svoje ideje

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Radionica za mlade ,,Modelovanje uticaja“, održana je danas u okviru projekta Social impact award, koji sprovodi Nevladina organizacija ,,Centar za omladinsku edukaciju“.

Prema riječima izvršnog direktora te NVO, Jugoslava Radovića, ovaj projekat realizuje se u 19 zemalja, od kojih i u Crnoj Gori.

,,U okviru projekta u prvoj fazi održavamo veliki broj radionica i promocija širom Crne Gore. Cilj je prezentacija društvenog preduzetništva, kako mladi mogu da pronađu svoju ideju, kako da učestvuju i mijenjaju zajednicu na bolje, i kako da predstave svoje ideje. Raduje što je prisutan veliki broj mladih iz Bijelog Polja, i oni su danas imali sjajnu priliku da čuju iskustva člana i suosnivača UHURA Solutions LTD, Bojana Tešića“, istakao je Radović u izjavi za Radio Bijelo Polje.

Dodao je da je radionica juče održana i u Pljevljima, a da će sjutra  priliku da prisustvuju dobiti mladi iz Berana.

Glavni tehnološki direktor i suosnivač kompanije UHURA Solutions LTD, predavač Bojan Tešić, mladima je danas prenio svoja iskustva iz ove oblasti, i kakav je bio put do jednog od najboljih start-upa u Crnoj Gori.

,,Danas smo ovdje kako bi dokazali mladima da mogu da razviju i gaje svoje ideje, i da u njih moraju vjerovati. Iako se nalazimo u Crnoj Gori, postoje kanali i protokoli otvoreni prema svijetu, samo trebamo skupiti hrabrosti i ,,otisnuti“ se na put. Najveći akcenat danas je naše iskustvo, i način na koji mi vjerujemo u omladinu“, naglasio je Tešić.

Prijave za program traju do 31. maja, kada će nakon selekcije koju će raditi stručni kadar, biti odabrano 10 timova, koji će dobiti priliku da rade na svojim idejama, ali i izgradnji ličnih i profesionalnih vještina.

Najveći evropski program podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award – SIA) ove godine sprovodi NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz generalno pokroviteljstvo Erste banke, Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Investiciono-razvojnog fonda, kompanije Kodio i Glavnog grada Podgorica.

Opština Bijelo Polje i Kancelarija za mlade podržali su organizaciju radionica u Bijelom Polju. 

Autorka i foto: Eldina Bećirović