Pačariz: Novi kontejneri doprinose ljepšem izgledu grada i većoj komunalnoj higijeni (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Protekle sedmice radnici Komunalnog preduzeća “Lim” ugradili su desetak polupodzemnih kontejnera na području grada, što će doprinijeti ekološki prihvatljivijem, savremenijem i lakšem odlaganju komunalnog otpada i podizanju komunalne higijene na viši nivo, kazao je Senad Pačariz, rukovodilac radnih jedinica u Komunalnom preduzeću “Lim”.

Gostujući u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, on je kazao da su radovi na ugradnji kontejnera pri kraju.

“Taj posao smo započeli prošle godine kada smo ugradili polupodzemne kontejnere na dva lokaliteta, zapremine po 3 metra kubna. Sada smo nabavili još 12 polupodzemnih kontejnera zapremine od pet metara kubnih, što znači da će ukupno biti 15 kontejnera, koji će moći da prihvate komunalni otpad u toku jednog dana, za lokalitet domaćinstava koja gravitiraju tom okruženju. Stavili smo akcenat na centralni dio grada, a planiramo da polupodzemne kontejnere postavimo i u Ulici Tršovoj, a nakon toga i u prigradskim naseljima Rasadnik, Nikoljac, Lješnica gdje već postoje ovakvi kontejneri. Iako su ovi kontejneri skupi i velika je to investicija, našem gradu su potrebni, jer ne zauzimaju prostor, estetski su neprimijetni, olakšano je odlaganje otpada, a spriječiće se širenje neprijatnih mirisa. Problem predstavljaju vodovodne, elektro i druge instalacije koje se nalaze na tim lokalitetima, pa ih ne možemo iskorisititi onako kako bi trebalo da izgledaju, ali je to samo na par mjesta i našli smo rješenje i za to”, istakao je Pačariz.

Opširnije u emisiji “Građanima u susret” koju možete pratiti u audio i video formatu…

 

 

Repriza emisije  “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje  od 20:15h

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.