Dragi Jelić:" Pokazaćemo večeras da rokenrol nije zamro i da još uvijek živi"(video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Jedan od najvećih bendova ikada sa ovih prostora, legendarna Yu Grupa sastavljena od prekaljenih muzičara, priredila je večeras koncert na gradskom trgu povodom Dana nezavisnosti.

Ime su dobili po SFRJ, na koncertu u Beogradu, 29. novembra 1970. i njihova muzika nadživjela je državu koje više nema. Najdugovječniji rok sastav na Balkanu još asocira na nekadašnje bratstvo i jedinstvo i vrijeme kada se bolje živjelo. No, sa njima nijesmo pričali o prošlosti, vremenima kada su žarili i palili svojom muzikom na ovim prostorima, jer oni i nakon 52 godine i dalje to rade. Sviraju rok i uživaju u svirkama jednako kao i prije mnogo godina.

Lijep je i povod da nakon više od četiri godine momci iz tog kultnog benda budu ponovo gosti u Bijelom Polju.

“Čestitam vam Dan državnosti i želim svima da se lijepo provedemo večeras na trgu” poželio je Dragi Jelić na početku našeg razgovora. Jelić je kazao da nosi lijepe utiske iz ranijih gostovanja u našem gradu te da je za uspješan koncert najbitnije da publika osjeti sve ono što prezentuju na pozornici.

On je najavio da već radi na novim pjesmama i albumu koji bi trebao da da izađe do 10. septembra kada će u Beogradu održati jubilarni koncert.

“Sada je neki drugi trend , albumi se rijetko objavljuju, već se objavljuje pjesma po pjesma, međutim mi radimo po starom običaju, kad postoji razlog i želja mi to uradimo, pa kome se sviđa, sviđa” kazao je Jelić.

Jelić je istakao da rokenrol ima svoju publiku, ali danas, kad su naši prostori u pitanju, nema tu popularnost i značaj koji je imao nekad.

“Znam da se što šta promijenilo i da mladi danas slušaju neku drugu vrstu muzike i da se to njima sviđa. Međutim,imam utisak da se to njima jedino i nudi.Mislim da se ne nudi jedna šira lepeza muzike. Imam neke klince pored sebe koji su u nekom fazonu i kada ih čujem samo se pomjerim, ne kažem da je to dobro ili nije dobro. Ako budu željeli da saznaju i spoznaju da je muzika divna stvar, za to treba i neka doza zrelosti da osjetite muziku i dobar tekst, ali nadam se da će vrijeme samo po sebi promijeniti nešto, a mi ćemo večeras pokazati da rokenrol nije zamro i da je još uvijek živ” dodao je Jelić. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                               

 

 

Tekst : Vanja Šabanović

Foto i video:Vladimir Jelić