Više od dvije decenije velikih uspjeha i vrhunskih rezultata KMF “Pruška” (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Futsal klub „Pruška“, osnovan 1999. godine, više od dvije decenije uspješno opstaje na bjelopoljskoj i crnogorskoj fudbalskoj sceni.

Prvu utakmicu odigrali su 1. avgusta ‘99 godine na memorijalnom turniru u malom fudbalu "Vaso, Šaban, Momo", koji su i dva puta osvajali.

Gostujući u emisiji “Sport klub”, Radija Bijelo Polje, predsjednik KMF “Pruška”, Admir Mekić, kazao je da je klub osnovan na inicijativu momaka iz Pruške, a sa ciljem da nastupe na memorijalu, što su i uspjeli.

“To je bio san ne samo nas Pruščana, već svih Bjelopoljaca, jer memorijal “Vaso, Šaban, Momo” i danas je turnir koji okuplja veliki broj najboljih ekipa iz Crne Gore i regiona. Sa željom da I mi budemo dio tog takmičenja, u julu je osonovan klub, da bi samo mjesec danas kasnije odigrali taj prvi meč. Od tada su prošle 23 godine, bilo je uspona i padova, ali smo se dokazali i na domaćoj i na međunarodnoj sceni”, istakao je Mekić.

Iako je tokom više od dvije decenije KMF “Pruška” ostvario brojne rezultate, najveći uspjeh je, kako je kazao Mekić, osvajanje memorijala “Vaso, Šaban, Momo”.

“Turnir smo prvi put osvojili 2017. godine, nakon 18 godina učešća, što je za nas bilo ostvarenje sna. Taj uspjeh smo ponovili 2019. godine, tako da ponosno ističemo da smo dio istorije memorijala koji traje već pet decenija.  Ove godine ćemo po 23. put nastupiti na turniru ‘Vaso, Šaban, Momo’, koji vjerujem sa nestrpljenjem očekuju svi Bjelopoljci, ali ne samo oni, jer je ovo turnir međunarodnog karaktera, možda i najjači na prostoru bivše Jugoslavije”, naglasio je predsjednik KMF  “Pruška”.

Futsaleri “Pruške” su 2018. bili i šampioni Crne Gore u malom fudbalu, a istorijski uspjeh, kojim se ne mogu pohvaliti ni veće ekipe, jeste plasman među sedam najboljih ekipa u Evropi.

“Te 2018. godine smo kao prvaci Crne Gore igrali Ligu šampiona u Sloveniji, kada smo stigli do osmine finala, a sledeće godine smo kao četvrtoplasirani igrali Ligu šampiona u Italiji, kada smo ostvarili ogroman uspjeh i osvojili sedmo mejsto u Evropi. Time smo dokazali da možemo parirati I ozbiljnim ekipama iz Engleske, Rumunije, Bugarske, Španije, Italije.. Taj uspjeh smo postigli  upravo u godini kada smo slavili i veliki jubilej – 20 godina postojanja, što je bio i najbolji način da krunišemo dvije deceniej rada”, naveo je Mekić.

Dres kluba “Pruška”, koji je i dvostruki osvajač Betis lige, tokom 23 godine je nosilo 80 igrača, 70 Bjelopoljaca i jedna Beranac.

“Naš cilj je da okupimo najbolje futsalere Bijelog Polja, a da smo u tome uspjeli pokazuju i rezultati, do kojih smo došli prvenstveno zahavljujući sjajnoj generaciji, u kojoj su Kemal Alić, Eldin Alić, Raičević Borko, Drndar Ermin, Filip Stefanović, Mirsen Hodžić, kao i drugi koji i dan danas nose dres našeg kluba”, rekao je predsjednik “Pruške”.

KMF “Pruška” zvanično je registrovana u Ministarstvu sporta septembra 2020. godine, od kada se i zvanično takmiči u Prvoj crnogorskoj ligi. Ove godine šampionat su završili na devetom mjestu, sa 30 osvojenih bodova, što je, prema riječima Mekića, ipak dobar rezultat.

“Na samom startu smo imali velike ambicije i visoke ciljeve, željeli smo da dođemo do Play off-a, kako bi se domogli borbe za mjesto prvaka Crne Gore, jer smo imali sjajni ekipu. Odlično smo startovali, ali su nam se tri igrača porijedila, a isto toliko njih je otišlo za Njemčaku. Iako smo na zimskom prelaznom roku nekako uspjeli da upotpunimo roster igrača, bilo je teško dostići tu bod razliku, ali smo igrali kvalietetno I borbeno, tako da moram biti zadovoljan”, dodao je Mekić.

Futsaleri “Pruške”, nakon jako kratke pauze, krenuli su sa pripremama za novu sezonu, tokom kojih će nastupiti na više domaćih i međunarodnih turnira.

“Poučeni iskustvom, ne želimo da unaprijed govorimo o ciljevima, ali ako na se vrate povrijeđeni igrači, koji bi za nas bili I najveće pojačanje, mislim da možemo napraviti jako dobar rezultat. Ipak,. idemo korak po korak, a jedino što mogu da obećam, jeste da ćemo dati svoj maksimum, kako bi napravili što bolji rezultat”, poručio je predsjednik KMF “Pruška”, Admir Mekić.

Futsal klub “Pruška”, tokom više od dvije decenije postojanja, postigao je velike uspjehe i ostvario vrhunske rezultate. Dva puta su igrali Ligu šampiona, bili i prvaci Crne Gore, osvajali više turnira, ali ono po čemu se i prepoznaje ovaj klub, kako je istakao Mekić, jeste zajedništvo i prijateljstvo-----

“Mi smo svih ovih godina bili kao jedna porodica, družimo se van terena, zajednički rješavamo sve probleme i mislim da nema takve atmosphere, da ne bi bilo ni rezultata. Zato i vjerujemo da će ovaj klub nastaviti da živi, jer imamo tim koji se bori srcem, koji voli futsal i koji je zapravo jedna porodica”, zaključio je Mekić.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto, video, tonska realizacija I audio obrada: Sanida Kajević