U Bijelom Polju osnovan "Pokret penzionera Crne Gore"

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Svetozar Čabarkapa izabran je za predsjednika NVO Pokret penzionera Crne Gore koji je osnovan danas u Bijelom Polju. Čabarkapa je ujedno izabran i za predsjednika Izvršnog odbora dok je za predsjednika Skupštine odabran Sadik Klimenta, a za potpredsjednike izabrani su Miladin Šebek iz Bijelog Polja i Miodrag Baltić iz Nikšića.

Kako je kazao Čabarkapa ciljevi pokreta su očuvanje stečenih prava penzionera, praćenje i analiza materijalnog i socijalnog položaja kao i predlaganje rješenja koja su u interesu penzionera.

On je ponovio zahtjeve nezadovoljnih penzionera da najniža penzija bude 270 eura, da se uvećaju sve penzije i izvrši revizija svim radnicima koji su stekli pravo na penziju iz stečaja.

“Ne zanima nas ni jedno pripadanje partiji,sindikatima, niti bilo kakvoj politici. Sada ćemo imati svoj pokret i sigurno ćemo raditi u interesu penzionera” kazao je Čabarkapa.

Novoimenovani predsjednik Skupštine Sadik Klimenta je rekao da su osnivanjem Pokreta penzioneri uzeli “sudbinu u svoje ruke”.

" Nemamo više vremena da čekamo da nam političke strukture i politizirane strukovne organizacije rješavaju naša zarađena prava zato smo danas ovdje da odlučno uzmemo sudbinu u naše ruke", kazao je Klimenta.

Miladin Šebek iz Bijelog Polja je kazao da neće odustati od borbe za prava penzionera i najavio nove proteste 14.jula.  

 

Tekst i foto:Vanja Šabanović