Izložba Teodore Stojanović u srijedu u Bijelom Polju

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Izložba slika ''Novi svet'', akademske slikarke iz Beograda Teodore Stojanović, biće otvorena u srijedu, 6. jula, u galeriji JU Centar za kulturu ''Vojislav Bulatović Strunjo''.

Otvaranje izložbe zakazano je za 19 časova.

Inače, Teodora Stojanović  je rođena u Beogradu 12.07.1981. Završila je Akademiju lijepih umjetnosti kod profesora Dušana Otaševića, a potom  na istoj akademiji i specijalističke studije u klasi profesora akademika Vladimira Veličkovića.

Osim slikarstva, magistar je filozofije, koju je završila na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Izlagala je u zemlji i inostranstvu. Osvojila više međunarodnih nagrada za slikarstvo na takmičenjima u Italiji, Španiji, Južnoj Koreji, Tajvanu, Americi. Član je Icaf-a, Ulus-a i Ulupuds-a.

O izložbi “Novi svet”:

“Početak kraja ili novi početak. Smrt je život a život je smrt. Smrt i život se sustiču u krugu početak kruga je ujedno njegov kraj, tačke se spajaju. Pitanja života, smrti, postojanja, svrhe su nešto o čemu pričam kroz slike. One su proizvod unutrašnjih doživljaja koji proizilaze iz osećaja i analize stvarnosti.

Novi svet je put u propast. Ta propast bi se mogla odložiti  kad bi ljudi bili manje povodljivi i čuvali svoje JA koje u novom svetu postaje nešto univerzalno. Identitet se gubi sve više. pojedinac postaje deo mase, njegovi stavovi su usvojeni stavovi većine. Čovek je poslušni rob sistema a da toga nije ni svestan''.

Izvor: Centar za kulturu ''Vojislav Bulatović Strunjo''

Tekst objavila: Sanja Dulović