Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/radiobijelopolje/public_html/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

Nakon 15 uspješnih godina Off road tim Bijelo Polje prerasta zvanično i u klub (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Off road tim Bijelo Polje već 15 godina uspješno funkcioniše, a uskoro će i zvanično biti registrovan u Ministarstvu sporta, saopštio je predsjednik tog tima, difovac Matija Radović.

Gostujući u emisiji “Sport klub”, Radija Bijelo Polje, Radović je istakao da je Off road tim Bijelo Polje jedan od najtrofejnijih u Crnoj Gori, te se nadaju da će nakon registrovanja dobiti i veću podršku.

“Već devet godina, od kada se i organizuju off road trke kod nas, sa svih takmičenja smo se vratili sa peharom i sa ponosom mogu reći da smo i jedan od najboljih timova čak i u regionu. Iskreno se nadam da ćemo nakon registracije kuba u Ministarstvu sporta, imati i veću podršku, jer smo rezultatima to i zaslužili. Nama se već javljaju sponzori iz Amerike i Njemačke, ali želimo da imamo i podršku naših privrednika, te da zajednički radimo na razvoju ovog sporta kod nas, jer je jako značajan i u turističkom smislu”, naglasio je predsjednik Off road tima Bijelo Polje.

Radović je napomenuo da su temelje za razvoj off road sporta u Bijelom Polju postavili Dragan Nedović i Rajko Radović, koji su još prije 15 godina osnovali ovaj tim, pa zahvalnost najveću, kako je istakao, duguju njima.

“U Crnoj Gori off road sport, odnosno safari, postoji još od ‘99, ali tada nije bilo takmičenja, ljudi su vozili šta su imali, vozili su planinama, družili se. Kod nas su prvi temelji za njegov razvoj postavljeni 2007. godine, a ja se sjećam da me je tada otac Rajko Radović i odveo na tu  džipijadu koja se održavala u Andrijevici. Iz našeg kraja krenulo je četvoro auta i tada su moj otac i Dragan Nedović i odlučili da oforme društvo Off road Bijelo Polje, prvenstveno iz ljubavi prema prirodi i planini, a tek onda prema automobilizmu. Vremenom su uključivala i nas mlade, pričali smo sa uzubuđenjem o vozilima, terencima, o tome ko je bolji vozač i odlučili smo da nastavimo tu priču, koja uspješno traje već 15 godina. Iako sam ja danas predsjednik tog tima, a uskoro i kluba, ništa ne bi bilo moguće bez njih, ali i sjajnih momaka koji se danas takmiče”, ispričao je Radović.

Nakon 15 godina funkcionisanja, prema riječima Radović, Off road tim Bijelo Polje poznat je i priznat i u regionu.

“Zaista se trudimo da damo doprinos razvoju ovog sporta i srećni smo što klub odlično funkcioniše. Vrlo smo složni, a i danas je uz nas Dragan Nedović, neprikosnoveni šampion, koji nas je zaista naučio svemu. Svakog idemo na planinu, uživamo u prirodi, ali i treniramo, učimo na terenu i otkrivamo nove predjele koji su idelani za organizaciju off road trka i džipijada”, kazao je je predsjednik Off road tima Bijelo Polje.

Istakao je i da je off road ekstreman sport, adrenalinski, ali i jako skup.

“Vozimo nezavisno od vremnskih uslova, i po snijegu i po kiši, a što je teren nepristupačniji, to je veći izazov za nas. Crna Gora je, a samim tim i bjelopoljski kraj, pogodan za bavljenje ovim sportom, a svi koji su dolazili da voze kod nas iz cijele Evrope uvijek su bili oduševljeni terenom, jer je zahtjevan, a planine su predivne. Ipak, ovo je i jako skup sport, samo gume koštaju oko hiljadu eura, a traju samo jednu sezonu, jer nakon sedam, osam trka više nijesu za upotrebu. Takođe, svako vozilo, od ove godine, mora imati vitlo, obavezne su i kacige, jer do prevrtanja može lako da dođe, u auta se ugrađuju i novi motori, tako da bavljenje ovim sportom zahtijeva velika ulaganja”, pojasnio je Radović.

Podsjetio je i da je na padinama Bjelasice nedavno održana međunarodna džipijada "Izazovi Bjelasice Bijelo Polje 2022", koja je trajala dva dana.

“Mi smo ove gdoine napravili iskorak organizovanjem džipijade “Izazovi Bjelasice”, jer se takmičenej sastojalo od poligona i šumskog specijala, koji se vozi po mapama i kartama, a imali smo i hard klasu, gdje se minimalno vozi na točkovima, a više na vitlu. Jako smo zadovoljni kako je sve proteklo, manifestacija je privukla gotovo sve najbolje takmičare iz regiona, a mi smo se još jednom pokazali kao sjajni domaćini”, podsjetio je Radović, napominjući da je manifestacija bila jako značajna I u turističkom smislu, jer su svi učesnici imali priliku i da obiđu planinu Bjelasicu, koja ih je oduševila.

Već  30. i 31. jula članovi Off road tima Bijelo Polje učestvovaće na džipijadi u Rožajama, za 7. avgust zakazano je takmičenej u Petnjici, a potom ih u septembru očekuju i trke u Srbiji.

“Sa svakog takmičenja se vratimo sa peharaima, pa sam siguran da će tako biti i ovoga puta”, poručio je predsjednik Off road tima Bijelo Polje, difovac Matija Radović.

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić; privatna arhiva

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević