Anđeli Grujić titula đaka generacije OŠ ,,Dušan Korać“

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO

Za đaka generacije Osnovne škole ,,Dušan Korać“ ove godine proglašena je Anđela Grujić, a na putu do te titule, kako je kazala u emisiji ,,Milenijalci“, uložila je mnogo truda i odricanja.

Anđela je u emisiji Radija Bijelo Polje istakla da titula đaka generacije sa sobom nosi i veliku odgovornost.

,,Dosta vremena posvetila sam učenju, i bilo je veoma zanimljivo sticati nova znanja, ali uvijek sam nalazila vremena za druženje i zabavu. Škola mi je bila drugi dom, a drugari i nastavnici druga porodica, i taj period pamtiću samo po lijepim uspomenama“, navela je Grujić.

Tokom devetogodišnjeg školovanja Anđela je pohađala literarnu, likovnu i matematičku sekciju, te osvajala brojne nagrade na takmičenjima. Treću nagradu na državnom takmičnju osvojila je za pjesmu ,,Moj virtuelni svijet“, koja je predstavljena i na festivalima REFESTICON i Kraljevstvo bijelih rada.

,,Pjesma govori o tome kako su današnje generacije povezane sa tehnologijom, i ne obaziru se na svijet koji ih okružuje, i kako bi trebalo da malo više obratimo pažnju na prirodu i uživamo u trenutku“, objašnjava Anđela u emisiji ,,Milenijalci“.

Već tri godine zaredom Anđeline priče našle su se u zbirkama Regionalnog festivala fantastične književnosti RFESTICON. Anđela je u emisiji ,,Milenijalci“ kazala da je uvijek voljela da čita, ali i piše fantastiku.

,,Uvijek sam se pronalazila u fantastici, pisala ono o čemu maštam. Za kvalitetnu priču izdvojim par dana, dok neku kraću napišem i za par sati. Veoma je važno što se u našem gradu organizuje jedan ovako značajan festival, na kojem upoznajemo nove stvaraoce i stičemo prijateljstva. REFESTICON nam otvara bezbroj mogućnosti“, dodala je Grujić.

Članica je odbojkaškog kluba ,,Jedinstvo“ i Kulturno-umjetničkog društva ,,Tekstilac“.

,,Odbojka je divan sport, i zbog toga sam se i odlučila da treniram, a u KUD-u sam već osam godina. Kroz putovanja i na koncertima upoznajemo različite kulture, narode i običaje. Koreografije znam pretežno sve koje izvodimo, prvo učimo korake, pripremamo se par mjeseci kako bi koreografiju doveli do savršenstva“, navodi ona.

Anđela je upisala Gimnaziju ,,Miloje Dobrašinović“.

,,Pri odabiru srednje škole dosta sam se odlučivala, ali smatram da mi gimnazija pruža najbolje kada je u pitanju dalji tok mog školovanja“, ističe Grujić u emisiji ,,Milenijalci“.

Tokom prošlog vikenda Grujić je pohađala ljetnju školu programiranja na UDG-u, a u avgustu će biti član ljetnje škole ,,Prona". Od septembra Anđela će biti na osmom stepenu Oxford centra. 

Savjetovala je vršnjake da nikada ne odustaju od snova i ciljeva.

,,Na tom putu do cilja naći će se dosta prepreka, i kada budu stigli do cilja shvatiće da je sve bilo vrijedno. Samo prevazilaženje prepreka do cilja je uspjeh“, zaključila je ova mlada sugrađanka.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Privatna arhiva

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević