Mještanima Crnče i Radulića omogućena usluga uklanjanja komunalnog otpada, komunalci smeće odvoze utorkom

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

U cilju unaprjeđenja usluga građanima, Komunalno preduzeće „Lim“ od danas je počelo i sa odvozom komunalnog otpada sa područja Mjesne zajednice Crnča, saopštio je za Radio Bijelo Polje  rukovodilac radnih jedinica tog preduzeća, Senad Pačariz.

On je istakao da su u skladu sa zahtjevom te mjesne zajednice postavili u Crnči komunalne posude otvorenog tipa, a odvoz otpada i praženjenje korpi vršiće jednom sedmično.

„Tim zahtjevom obuhvaćeni su Donja i Gornja Crnča i Radulići, a mi smo im izašli u susret, postavili posude, i sa predsjednikom te mjesne zajednice, dogovorili da dinamika pražnjenja bude jednom nedjeljeno i to utorkom“, naveo je Pačariz.

Slične zahtjeve, kako je dodao, dobili su i od predstavnika Mjesne zajednice Pavino Polje.

„S obzirom na to da ima mjesta koja su udaljena od centra te mjesne zajednice, razmišljamo da postavimo posude na neko mjesto koje bi svima odgovaralo, kako bi i njima mogli da pružimo tu uslugu odvoza komunalnog otpada. Nadam se da ćemo uspjeti da nađemo načina i za to, ali, i da će ostale mjesne zajednice čiji mještani nijesu korisnici ove naše usluge, takođe slijediti ovaj primjer“, istakao je rukovodilac radnih jedinica Komunalnog preduzeća „Lim“.

Pačariz je naglasio i da su svi u obavezi da koriste komunalne posude, odnosno gradske deponije, a sve u cilju zaštite životne sredine.

Podsjetio je i da radnici Komunalnog preduzeća „Lim“ redovno vrše odvoženje komunalnog otpada, u skladu sa planom i programom.

„Naši radnici zaista rade u kontinuitetu i bez zastoja, čak i u prazničnim danima, kako bi higijena grada bila na što višem nivou“, kazao je Pačariz.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: fb Komunalno „Lim“