Snežana Lazović nastavlja sa podrškom djeci i mladima iz “Tise”

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Bjelopoljka Snežana Lazović, koja trenutno živi i radi u Italiji, donirala je značajna finansijska sredstva Centru za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju “Tisa”.

Vrijednu donaciju u “Tisi” će iskoristiti za nabavku opreme i primjenu nove terapije, kako bi dodatno unaprijedili rad sa korisnicima, te poboljašli kvalitet njihovog života.

“Opremanje i unaprjeđenje usluga jedan je od prioriteta naše ustanove, zato smo i odlučili da ovu vrijednu donaciju iskoristimo za nabavku opreme Tomatis, koja će omogućiti i primjenu terapije koja podrazumijeva prirodan pristip neurosenzornoj stimulaciji. Njeni programi slušanja mijenjaju muziku i glas u realnom vremenu, kako bi privukli ‘pažnju’ mozga i razvili motoričke, emocionalne i kognitivne vještine”, saopštio je za Radio Bijelo Polje direktor “Tise”, Ensad Omerović.

On je podsjetio da je ovo samo još jedan u nizu humanih gestova Lazović, a sve u želji da djetinjstvo djece sa smetnjama u razvoju učini boljim i ljepšim.

“Vođena mišlju da je pomoć ranjivoj kategoriji djece veoma bitna  i da taj problem ne zauzima mjesto u javnosti koje treba da ima, kao i pažnju građana,  još jednom je pokazala solidarnost i empatiju prema našim korisnicima darujući nam novčana sredstva u iznosu od 3000 eura”, naveo je Omerović.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: arhiva RBP