Opština nastavlja sa unaprjeđenjem putne infrastrukture, asfaltirane dvije ulice u Rasovu (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Opština Bijelo Polje nastavlja sa radovima na unaprjeđenju putne infrastrukture, a danas su započeti radovi i na asfaltiranju putnih pravaca u Mjesnoj zajednici Rasovo.

Shodno planu i programu Opštine i Sekretarijata za investicije za 2022.godinu, a u skladu sa ugovorom o asfaltiranju puteva u gradskim i prigradskim naseljima, danas će biti asfaltirane dvije ulice u Rasovu, u dužini od po 150 metara.

„U prethodnom periodu smo završili asfaltiranje u drugim mjesnim zajednicama, a danas smo u Rasovu, gdje ćemo asfaltirati dvije ulice, dužine 150, a širine tri metra. Naravno, na ovome se na zaustavljamo, već ćemo i u narednim danima nastaviti sa unaprjeđenjem putne infrastrukture i u drugim mjesnim zajednicama. Nadamo se da ćemo već sjutra asfaltirati dio puta u  Ravnoj Rijeci, a zatim Kruševu, kao i u Mjesnoj zajednici Kanje“, saopštio je v.d. sekretara Sekretarijata za investicije, Fahrudin Begović.

On je istakao da su do sada asfaltirali više od 4km puteva u opštini Bijelo Polje, te da je ostalo još toliko, kako bi ugovor o asfaltiranju puteva i bio realizovan u potpunosti.

„Ostalo je još nekih 4 kilometara puta da se asfaltira, računajući i popravke gardskih ulica, pa očekujemo da ćemo u narednih 15 do 20 dana sve to završiti“, dodao je v.d. sekretara Sekretarijata za investicije.

Begović je saopštio i da je u pripremi ugovor sa IFAD-om, koji podrazumijeva asfaltiranje puteva u ruralnom dijelu u dužini oko 3km, a sve u cilju daljeg razvoja poljoprivrede i osnaživanja udruženja stočara i malinara.

Podsjetio je i da opština Bijelo Polje broji 40 mjesnih zajednica, te da zahtjevi za pomoć stižu gotovo svakodnevno, te da ulažu napore kako bi odgovorili na sve prohtjeve građana.

Asfaltiranje ulica u Rasovu, koje je jedna od najvećih mjesnih zajednica, sa oduševljenjem su dočekali i mještani, a Rizvan Šabanović je istakao i da je upravo ulaganje u infrastrukturu preduslov razvoja rasovskog kraja.

„Ove ulice su bile u jako lošem stanju i zaista dugujemo veliku zahvalnost Opštini, resornom sekretarijatu, kao i svima koji su dali doprinos i riješili ovaj višegodišnji problem. Nadam se da će nastaviti ovim tempom, te da će sanirati i oštećenja na ulici koja vodi prema Bogazu“, kazao je Šabanović.

On je dodao i da se nada da će ovakvim i sličnim ulaganjima rasovski kraj opet oživjeti.

„Ljudi bježe od loših uslova za život, pa negdje vjerujem da ćemo ipak uspjeti da zadržimo mještane Rasova ovjde, ali da će i oni koji sada žive u inostranstvu češće dolaziti i uložiti u ovaj kraj, kako bi svi živjeli još bolje i kvalitetnije“, naveo je Šabanović.

I Šefko Čoković iz Rasova, inače jedan od prvih privrednika iz tog kraja, zahvalio je lokalnoj samoupravi, koja, kako je istakao, ispunjava ono što je i obećala.

„Ovo zaista mnogo znači za sve mještane Rasova, konačno smo dobili putnu infrastrukturu kakvu i zaslužujemo i to zahvaljujući predsjedniku Opštine, koji je ispunio ono što nam je i obećao“, kazao je Čoković.

S obzirom da je, kako je napomenuo Čoković, Rasovo jedna od najvećih mjesnih zajednica, koja broji oko 15 hiljada stanovnika, rješavanje problema putne infrastruktre bilo je neophodno.

„Rasovo je jedna od najvećih mjesnih zajendica, udaljena samo 2,5 km od centra grada, tako da ona mora nastaviti putem razvoja. Sredili smo ove puteve, a sada je trnutak da se okrenemo privredi, da svako domaćinstvo svoju šansu pronađe u domaćoj radinosti, da proizvodimo domaće i tako obezbjeđujemo bolje uslove za život nas i naših porodica, ali i svih mještana ovog kraja“, poručio je Čoković.

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić