Za 24 sata pet saobraćajnih nezgoda u Bijelom Polju, iz policije apeluju na vozače da voze oprezno i poštuju propise

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

U prethodna 24 časa na teritoriji opštine Bijelo Polje dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, a jedno lakše, dok je na vozilima učesnika nastupila materijalna šteta, saopštio je starješina saobraćajne policije CB Bijelo Polje,  Veselin Bošković.

Bošković je u izjavi za Radio Bijelo Polje istakao da upravo ovi podaci treba da djeluju kao upozorenje svim učesnicima u saobraćaju.

“Upravo ovi podaci ukazuju na opasnosti do kojih mogu dovesti nepažnja u saobraćaju, ali i nepoštovanje saobraćajnih propisa. Zato i apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a prvenstveno na vozače, da učestvuju u javnom saobraćaju uz povećanu opreznost i naravno uz obavezno poštovanje saobraćajnih propisa”, poručio je starješina saobraćajne policije CB Bijelo Polje.

On je napomenuo i da će u narednom periodu, zbog vremenskih uslova, biti neophodna povećana opreznost i prilagođavanje brzine kretanja vozila uslovima i stanju na putevima.

“Prisustvo službenika policije biće pojačano u blizini škola, ali i na putnim pravcima, a represivno će djelovati u svim slučajevima kršenja propisa kojima se ugrožava opšta bezbjednost u saobraćaju”, naglasio je Bošković.

Starješina saobraćajne policije saopštio je i da u ovoj godini, do sada, na teritoriji opštine Bijelo Polje u saobraćajnim nezgodama nije bilo smrtno stradalih lica, ali dodao da opreznost ipak mora biti na visokom nivou.

Bošković je podsjetio da se u avgustu na teritoriji bjelopoljske opštine dogodilo 15 saobraćajnih nezgoda.

“U tim nezgodama je šest lica zadobilo teške tjelesne povrede, a njih devet lakše”, saopštio je Bošković.

Dodao je da su u prošlom mjesecu  službenici saobraćajne policije zbog počinjenih prekršaja sankcionisali 726 vozača.

“26 vozača je zbog upravljanja sa vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci isključeno iz saobraćaja i lišeno slobode”, naveo je starješina saobraćajne policije CB Bijelo Polje, Veselin  Bošković.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: CB Bijelo Polje, arhiva RBP