Počelo asfaltiranje puta Bistrica-Gubavač

Prvi metri asfalta ugrađeni su juče na putu Bistrica-Gubavač, koji je dio projekta valorizacije Đalovića pećine.

Predsjednik Opštine sa saradnicima i mještanima Bistrice obišao početak radova i iskazao zadovoljstvo što će nakon dvije godine pause radovi biti intenzivirani na zadovoljstvo građana Bistrice i Bijelog Polja.

“Poslije mnogo čekanja i muke koju smo preživjeli ove dvije godine kroz prekid radova uspjeli smo uz pomoć građana Bistrice koji su pokrenuli sve svojom energijom, kao i nas iz Opštine koji smo vršili veliki pritisak na državne organe da se nastave radovi, konačno je nastavljena rekonstrukcija puta Gubavač-Bistrica” – rekao je predsjednik Opštine Petar Smolović.

On je istakao da su dobili uvjeravanja izvođača radova da će u prvi sloj asfalta biti završen prije zime, te se zahvalio predsjedniku Mjesne zajednice Sakibu Čindraku i mještanima Bistrice na strpljenju i istrajnosti u borbi za ovaj projekat.

Čindrak je kazao da nastavak radova predstavlja veliki dan za građane Bistice i Mjesnu zajednicu.

“Zajedničkim radom Opštine Bijelo Polje i Mjesne zajednice Bistrica konačno se počelo sa radovima na završeku puta Gubavač – Bistrica. Mi u MZ Bistrica smo jako zadovoljni, pratićemo situaciju kako bi do zime doveli do Lozne luke prvi sloj asfalta” – istakao je Čindrak.

Podsjećamo, prije nego je firma Štrabag nastavila radove, firme Crnogorski Telekom i Ramel završile su svoj dio obaveza.

Izvor i foto:bijelopolje.co.me