Danas oblačno i kišovito

Vrijeme danas oblačno i kišovito. Često umjerena do jaka kiša, a tokom noći i pljuskovite padavine praćene jakim vjetrom. U većem dijelu zemlje se očekuju obilne količine kiše. Vjetar umjeren do jak, ponegdje na udare i veoma jak, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 22 stepena.

Zbog planiranih radova na mreži bez struje će danas od 9 do 16 sati ostati Loznice, Rasovo, Strojtanica, Boljanina, Vlah, Zminac, Pex-Impex, Repetitor 'Kurilo', Cerovo 2, Ribarevine, Pavino polje, Nedakusi, Žurena, od 10 do 14:30 sati biće Bliškovo, a do 14:30 sati Gorice, saopštili su iz Crnogorskog elektro-distributivnog sistema.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom proteklog dana ljekarsku pomoć zatražilo je 57 sugrađana, a dežurna ekipa je šest puta intervenisala na terenu.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja tokom protekla 24 sata, osim redovnih, nijesu imali većih intervencija na terenu.

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, a uredan saobraćaj očekuje se i u nastavku dana, saopštili su sa podgoričke željezničke stanice.

Usljed obilnih padavina iz Auto-moto saveza Crne Gore vozačima savjetuju sporiju i opreznu vožnju, zbog mokrih i klizavih kolovoza kao i zadržavanja vode na pojedinim dionicama. Smanjena vidljivost zbog niske oblačnosti i padavina. Duž klisura i usjeka učestali  odroni i dolazi do izlivanja bujičnih voda. Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna dodatna opreznost.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE