Osam OSI obučeno za poslove administrativnog radnika i stručnog saradnika na neurofeedback-u

Osam osoba sa invaliditeom dobilo je potvrde za završenu obuku za rad na poslovima administratvinog radnika i stručnog saradnika na neurofeedback-u, u okviru projekta ,,Znanjem do ravnopravnosti“ koji realizuje Logopedski centar ,,Logoškolica“,  u partnerstvu sa računovodstvenom agencijom ,,Cash flow“.

Potvrde je uručila Suada Drpljanin Fetić, u ime izvođača projekta, koja je kazala da je projekat podržan od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, u vrijednosti od 50 hiljada eura.

,,Učešće Logopedskog centra Logoškolica i partnera računovodstvene afencije ,,Cash flow” je 2 910,00 eura. Logopedski centar je jedina privatna ustanova u Crnoj Gori koja pruža ovu vrstu usluge, i ovom prilikom bih zahvalila Zavodu za zapošljavanje jer je prepoznao ovaj projekat i omogućio kupovinu aparata, jer smo ovu uslugu ranije mogli korisititi samo u Beogradu ili Mostaru”, istakla je Drpljanin Fetić.

Ona je navela da neurofeedback pomaže kod poremećaja pažnje ili hiperaktivnosti, autizma, disleksije i drugih problema u učenju.

,,Ova metoda pomaže i kod epilepsije, poremećaja spavanja, različitih strahova, poremećaja raspoloženja, stresa i otklanjanja posljedice stresa, loše koncentracije, glavobolje i migrene”, navela je Drpljanin Fetić.

Obuka se vršila u Logopedskom centru ,,Logoškolica“ za dva stručna-pomoćna saradnika za rad na neurofeedback-u. Drugi instruktor vršio je obuku za četiri administrativna radnika u Logoškolici i računovodstvenoj agenciji, dok je treći instiruktor vršio obuku za knjigovođe u Računovodstvenoj agenciji ,,Cash flow”.

PR projekta Dragana Božović, kazala je da realizacija projekta doprinosi povećanju broja zaposlenih osoba sa invaliditetom.

Branislav Mrdak, iz računovodstvene agencije ,,Cash flow”, kazao je da je od administrativnih radnika odabrano tri OSI.

,,Dva lica će biti u Logopedskom centru, a dva u našoj agenciji. Kada je u pitanju finansijska struka odabrali smo jednog kandidata koji će biti u firmi ,,Cash flow”, a kandidat koji nije izabran svakako će u narednom periodu biti raspoređen na nekom od poslova. Ja sam izuzetno zadovoljan obukom, i smatram da je sve proteklo u najboljem redu”, dodao je Mrdak.

Bojana Arsović iz Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, područne jedinice Berane, kazala je da je ova ustanova podržala realizaciju projketa.

,,Cilj ovih projekata jeste uključivanje i radno angažovanje lica sa invaliditetom, i Zavod za zapošljavanje čini sve kako bi što više radno angažovao OSI”, dodao je Mrdak.

Projekat ,,Znanjem do ravnopravnosti“ podržan je od Zavoda za zapošljavanje Crne Gore – Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom, putem Grant šeme.

Sugrađanka Sabaheta Heldić, kazala je da je izuzetno zadovoljna stečenim znanjem prilikom obuke.

,,Socijalizovali smo se, upoznali nove ljude i počeli da se družimo. Izašli smo iz kuće, što nam je olakšalo život. Instruktori su dali sve od sebe kako bi nam prenijeli znanje”, dodala je Heldić.

Jedan od instruktora na projektu, Slađana Tomović, pohvalila je OSI koji su pohađali obuku.

,,Polaznici su pokazali izuzetnu profesionalnost, pratili su redovno predavanja i maksimalno se trudili da urade sve domaće zadatke, a i na testu su pokazali zavidno znanje”, dodala je Tomović.

Autorka i foto : Eldina Bećirović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE