,,Dani nauke i inovacija“ danas i u Srednjoj elektro-ekonomskoj školi

Festival ,,Dani nauke i inovacija“, koji će u organizaciji Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja trajati do 2. oktobra, održan je danas i u Srednjoj elektro-ekonomskoj školi, kako bi  se nauka i inovacije približile široj populaciji, a osnovci  upoznali sa obrazovnim  programima u toj ustanovi.

Nikola Purić, profesor ekonomske grupe predmeta, kazao je da se u okviru Festivala koji se obilježava u čitavoj Crnoj Gori upriličene brojne izložbe, radionice, prezentacije i paneli.

,,Ministarstvo je dalo na značaju kroz nauku i tehnološki razvoj da napravimo jedan festival nauke i inovacija, gdje ćemo djeci prikazati šta mi, konkretno, nudimo kroz naučno-istraživačke radove i predstavljamo koncept konkretnih proizvoda u našoj školi. Kapital jedne zemlje čine ljudi, i moramo što više ulagati u nauku i razvoj tehnoloških procesa“, istakao je profesor Purić.

Njegov kolega, profesor Alen Šabanović, dipl. inženjer elektrotehnike, u izjavi za Radio Bijelo Polje je kazao da su učenicima prezentovali  sve ono što se u Elektro – ekonomskoj školi izučava tokom školovanja.

,,Mi smo zadovoljni jer je veliki odziv učenika, i trudimo se da djeci kroz praktične primjere približimo znanja i vještine koje stiču tokom prakse, a zanimljivo je što smo spojili praktični i teorijski dio“, naglasio je profesor Šabanović.

,,Ovaj festival nauke od velikog je značaja za mlade, jer se upoznaju sa aktivnostima sa kojima se do sada nijesu susretali“, kazala je  učenica  Srednje elektro-ekonomske škole, Magdalena Madžgalj,dodajući, da su osnovci najviše interesovanja danas pokazali za program pravno-administrativnog tehničara.

Podsjećajući da u toj srednjoj školi učenici stiču znanja iz oblasti elektrotehnike, ekonomije, prava, i nekih podoblasti, direktor Velibor Karličić,  kazao je da je današnji Festival  prilika da se osnovci iz svih gradskih, ali i nekih prigradskih škola upoznaju sa obrazovnim programima koje nudi Srednja elektro-ekonomska škola.

 „Potrudili smo se da djeci pružimo što više informacija, kako bi stekla znanja koja će im koristiti u životu“, istakao je Karličić.

 

Autorka i foto: Eldina Bećirović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE