Učenici Osnovne škole „Mojsije Stevanović“ obišli Radio Bijelo Polje

Učenici Osnovne škole „Mojsije Stevanović“, iz Manastira Morače, jedne od najstarijih obrazovnih ustanova u Crnoj Gori, posjetili su danas Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje.

U okviru posjete učenici ove škole, njih skoro 30, upoznali su se sa načinom rada i funkcionisanja javnog medijskog servisa, procesom kreiranja i produkcije informacija i vijesti, kao i sistemom emitovanja radijskog programa.

Osnovce iz Manastira Morače pozdravila je direktorica Radija Bijelo Polje, Andrijana Rabrenović, koja je istakla da je čast biti domaćin divnoj djeci, željnoj novih znanja, a glavna i odgovorna urednica, Tanja Dangubić, osnovcima je prezentovala rad u desku, studiju i režiji.

Profesor istorije u  OŠ „Mojsije Stevanović“, Zdravko Orović, zahvalio je rukovodstvu Radija Bijelo Polje na gostoprimstvu, te ukazao na važnost posjete medijima, posebno u eri informacija.

„Živimo u dobu  informacija i na dnevnom nivou veliki broj njih stiže do nas, zato smo željeli da ovom posjetom djeca i upoznaju proces njihovog kreiranja i nastanka, ali i da uvide važnost i značaj postojanja javnih medijskih servisa“, istakao je Orović.

On je podjsetio da su posjetili i Kuću Rista Ratkovića, a planirano je i da obiđu Muzej Bijelo Polje, kao i Crkvu Svetih apostola Petra i Pavla.

„Bijelo Polje je grad bogate istorije, tradicije i kulture, grad u kojem je nastalo Miroslavljevo jevanđele, zato smo i odlučili da ga posjetimo. Vjerujem da će ovo biti značajno iskustvo za naše učenike, te da će poželjeti da se vrate ovdje“, kazao je Orović.

Napomenuo je da je OŠ „Mojsije Stevanović“ u Manastiru Morača osnovana u 1854. godine, a danas broji 28 učenika, zajedno sa područnim odjeljenjem u Barama.

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE