Na Svjetski dan nastavnika pred bjelopoljskim prosvjetnim radnicima dosta problema i izazova

Svjetski dan nastavnika obilježava se danas, a nastavnici u Bijelom Polju ovaj dan dočekuju sa dosta izazova i prilično opterećeno, kazala je nastavnica crnogorskog, srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti, u Osnovnoj školi ,,9. maj", Snežana Bošković.

U izjavi za Radio Bijelo Polje, Bošković je istakla da položaj nastavnika nije na zavidnom nivou.

,,Dosta nastavnika nije obezbijeđeno kada su u pitanju norme, rade u više škola, a sve  bi to moglo biti znatno bolje. Suočavamo se sa brojnim izazovima u vidu obrazovanja, jer djeca nijesu postigla gradivo koje je izostavljeno tokom korone i onda se sve to mora nadoknaditi. Rad nastavnika iziskuje veliki rad i posvećenost, ali negdje, reforma kreće od nastavnika, jer, kada je nastavnik zadovoljan onda će se to povoljno odraziti  i na nastavu i rezultate kod djece“, naglasila je Bošković.

Ona kaže da je prilagođavanje redovnom nastavnom procesu nakon pandemije korona virusa i onlajn nastave bilo prilično otežano.

,,Poslije perioda oko korona virusa i epidemijske  situacije, očekuje  nas dosta posla koji smo započeli, ali ćemo se truditi da kroz dodatnu i dopunsku nastavu,  nadoknadimo  sve ono što su djeca propustila u prethodne tri godine. Što se tiče položaja nastavnika, ostaje da se nadamo da će se stanje u narednom periodu popraviti“, poručila je Bošković u izjavi za Radio Bijelo Polje.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Arhiva RBP

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE