Bulatović: Opštinski Crveni krst svakodnevno brine o starima i nastavlja da širi paletu usluga namijenjenih toj populaciji (video)

Povodom obilježavanja 2.oktobra - Međunarodnog dana starih, opštinski Crveni krst organizovao je brojne aktivnosti, a zaposleni,volonteri i gerontodomaćice tog dana su se družili sa starijim sugrađanima. Slične aktivnosti organizovane su i krajem septembra, kada je obilježen Međunarodni dan borbe protiv Alchajmerove bolesti, kazala je socijalna radnica Ivana Bulatović.

Gostujući u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, ona je istakla da  je briga o starima jedan od prioriteta u toj humanitarnoj organizaciji.

“Crveni krst je na čitavom području Crne Gore  nizom aktivnosti obilježio  ovaj važan datum.  Opštinski Crveni krst je organizovao preventivne kućne posjete kod naših korisnika, i tom prilikom smo im uručili prigodne poklone u vidu prehrambenih i hemijskih artikala, što nam je, ujedno, bila i idealna prilika da popričamo sa njima o problemima i izazovima sa kojima se svakodnevno susreću, ali, i da im ponudimo rješenja za neke od njihovih  problema. Takođe, podijelili smo im i flajere informativnog tipa sa informacijama koje naša opštinska organizacija sprovodi u domenu brige o starima, organizovali radionicu zabavnog karaktera na kojoj su naši stariji korisnici imali priliku da se međusobno druže, razmijene svoja iskustva, popričaju o svojim problemima  i način, da kvalitetno provedu dio svog slobodnog vremena. Prilikom kućne posjete starijim osobama, medicinske sestre su im kontrolisale krvni pritisak i vrijednosti šećera u krvi, i savjetovale kako da brinu o spostvenom zdravlju”, istakla je Bulatović.

Ona je podsjetila, da samo kroz tri programa koje sprovodi opštinski Crveni krst, više od 300 starijih sugrađana ima priliku da dobije  neku vrstu pomoći, te da će nastaviti da širi paletu usluga, shodno potrebama i zahtjevima starije populacije.

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana na programu Radija Bijelo Polje večeras  od 20:15 časova

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija, audio obrada i montaža: Sanida Kajević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE