Polupodzemni kontejneri postavljeni i u Tršovoj ulici

U cilju omogućavanja savremenijeg i lakšeg odlaganja komunalnog otpada, te podizanje komunalne higijene na viši, u Tršovoj ulici postavljena su tri polupodzemna kontejnera, saopštio je za Radio Bijelo Polje rukovodilac radnih jedinica Komunalnog preduzeća “Lim”, Senad Pačariz.

On je istakao da su u toku radovi na uređenju prilaza tim komunalnim posudama, koji će vrlo brzo biti završeni.

“Polupodzemne kontejnere smo postavili u cilju boljeg funkcionisanja i efikasnijeg odlaganja i odvoza komunalnog otpada, odnosno smeća iz kućnih domaćinstava. Fokusirali smo se da polupodzemne kontejnere postavimo na onim lokacijama gdje gravitira veći broj domaćinstava, jer je njihova zapremina 5 kubika, pa su i zapreminski i estetski mnogo bolji od običnih, koji su zapremine 1,1m3”, kazao je Pačariz.

Rukovodilac radnih jedinica Komunalnog preduzeća “Lim” podsjetio da su osim u Tršovoj ulici, polupodzemni kontejneri ranije postavljeni i u Nikoljacu, Rasadniku, ulicima “Živka Žižića” i “3. januara”, kao i kod gradske pijace.

“Sa postavljanjem smo krenuli još prije nekoliko mjeseci, a do sada ih je montirano ukupno 18, od kojih je 15 zapremine od 5 kubika, dok su ostali od 3 kubika. Na taj način smo građanima primakli ovu uslugu, koja je sada efikasnija, a i nemamo problema sa širenjem neprijatnih mirisa. Takođe, nabavili smo i vozilo koje će da prazni te kontejnere i vrši odvoz otpada”, naveo je Pačariz.

Istakao je i da će lokalna samouprava u narednom periodu pokušati da obezbijedi još ovakvaih komunalnih posuda, koje će, osim u centralnom dijelu grada i prigradskim naseljima, biti postavljene i na udaljenijim lokacijama, odnosno u zonama gdje je stacioniran veliki broj domaćinstava.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Dalibor Rakočević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE