Svjetski dani hrane i hljeba obilježeni u Srednjoj stručnoj školi

Svjetski dani hrane i hljeba obilježavaju se 16. oktobra, a danas je u Srednjoj stručnoj školi, u susret ovom danu,  organizovan Mini sajam hrane, kako bi podigli svijest građana o pravilnom izboru hrane.

Profesorica prehrambene grupe predmeta, Nerma Hot, kazala je da je obilježavanje ovog datuma organizovala u saradnji  Aktivom prehrambene tehnologije, smjerom prehrambeni tehničar i pekar.

,,Važno je znati da je nepravilna ishrana uzrok mnogih bolesti, pa je zbog toga važno da u zavisnosti od uzrasta, pola, zdravstvenog stanja, vrste posla i fizičke aktivnosti biramo i način ishrane. U preko 150 zemalja širom svijeta organizuje se veliki broj događaja koji su posvećeni obilježavanju Svjetskog dana hrane, a sve u cilju skretanja pažnje šire javnosti na značaj pravilne ishrane ali i bolesti koje su posljedica nepravilne ishrane“ istakla je Hot, i zahvalila dvijema ovdašnjim firmama, koje su za potrebe sajma obezbijedile  pekarske i mliječne proizvode.

Na važnost ovog datuma prisutnima su, pored profesorice Hot, ukazali  i profesori hemije i prehrambene grupe predmeta, Rijalda Sulja i Rijad Martinović.

 

Autorka i foto: Eldina Bećirović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE