Takmičari tekvondo kluba „Mija“ osvojili devet medalja na Prvenstvu Crne Gore (video)

Članovi bjelopoljskog tekvondo kluba „Mija“ osvojili su devet medalja na nedavno održanom Prvenstvu Crne Gore.

Bjelopoljski takmičari, koji su nastupali za klub Montenegro Stars, sa državnog prvenstva vratili su se sa tri zlatne, tri srebrne i isto toliko bronzanih medalja.

Gostujući u emisiji „Sporstki magazin“, Radija Bijelo Polje, predsjednica kluba “Mija”, Resmija Mija  Ćatović, koja je i jedini trener i instruktor ITF tekvonda u Crnoj Gori, kazala je da je jako ponosna na svoje takmičare.

„To su jako talentovana djeca, uspješna na brojnim poljima, a ujedno su i izvanredni sportisti, što su pokazali i na Prvenstvu Crne Gore u WTF-u, iako to nije pravac tekvondoa kojim se mi prioritetno bavimo. Ipak, djeca su se super snašla, tako da smo osvojili čak devet medalja – tri zlata, tri srebra, tri bronze. To je zaista odličan rezultat i Bijelo Polje treba da bude ponosno na ovako talentovanu djecu“, istakla je Ćatović.

S obzirom da je na prvenstvu nastupilo oko 250 takmičara iz 10 crnogorskih tekvondo klubova, Ćatović je kazala da nije očekivala ovakav uspjeh.

„Nekada se dešava da ih obuzme adrenalin, da ih sputa, uprkos talentu i znanju. Ovoga puta, na sreću, nije bilo tako, već su uspješno parirali svim takmičarima, čak i evropskim prvacima i pokazali da se radom i upornošću može doći do velikih rezultata“, kazala je predsjednica tekvondo kluba „Mija“.

Ćatović je saopštila da su imali takmičare u konkurenciji pionira i kadeta.

„Na prošlom državnom takmičenju smo imali i seniore i zaista nam je plan da nastupamo u svim kategrojima, da budemo još bolji i uspješniji, da idemo još hrabrije u nove pobjede. Mi iz ITF-a možemo da nastupamo i na takmičenjima u kik boksu, tako da, ako djeca izraze želju, spremaćemo se i za ta takmičenja, ja sam raspoložena, a oni imaju dovoljno energije, talenta i adrenalina“, istakla je ona.

Zahvalila je i Tekvodno savezu Crne Gore, kao i klubu Montenegro Stars, na podršci, te istakla da imaju odličnu saradnju.

„Upravo zahvaljujući toj saradnji smo i nastupali na ovom Prvenstvu Crne Gore, jer se mi u klubu ’Mija’ bavimo ITF pravcem u tekvondu, a ovo je bilo takmičenju u WTF-u, koji podrazumijeva samo udarce rukama u tijelo, pa smo se morali prije svega prilagoditi tome, ali i drugim pravilima“, rekla je Ćatović.

Na Prvenstvu Crne Gore u tekvondu nastupila je i Helena Gurešić, koja je osvojila zlatnu medalju.

„Spremala sam se oko mjesec dana i zaista sam jako srećna i zadovoljna. Imala sam veliku podršku trenera, koji je vjerovao u mene, ali i porodice, drugara. Tako da sa nestrpljenjem očekujem nova takmičenja i nove medalje“, kazala je Helena u emisiji „Sportski magazin“, kojoj je ovo druga zlatna medalja sa Prvenstva Crne Gore, za samo godinu i po dana treniranja.

Odličan rezultat na državnom takmičenju ostavrila je i Milena Mrdak, koja se borila sa evropskom prvakinjom i došla do srebrne medalje.

„Iako je ovo bilo moje prvo takmičenje, nijesam imala tremu, znala sam da je moja protivnica znatno iskusnija, ali nijesam odustajala i došla sam do srebra. Iako treniram već nekoliko godina, nijesam ranije osjećala da sam spremna za takmičenja, tako da mislim da je ovo bio pravi trenutak“, kazala je Milena, dodajući da je čast biti član tekvondo kluba „Mija“, zahavljujući kojem je stekla i nova prijateljstva.

Članove tekvondo kluba „Mija“ uskoro očekuju nova takmičenja, imaju pozive iz Srbije, Bosne i Hercegovine, planirani su i seminari, a sve u cilju dalje popularziracije tekvonda u Bijelom Polju.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Sanida Kajević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE