Uz ovacije, smijeh i aplauze ispraćeno je još jedno pozorišno veče u Centru za kulturu

Predstava ,,Put po svijetu na trotinetu“, po tekstu Tode Nikoletića, u režiji Izeta Mulabegovića, izvedena je večeras u Centru za kulturu.

To je peta predstava u nizu koju je Bjelopoljsko pozorište priredilo svojim sugrađanima u okviru Jesenjeg pozorišnog salona.  

Večeras su glumci, Slađana Bubanja Merdović, Jusuf Bajramspahić i Vlado Tomović, najmlađim gledaocima, kroz igru i pjesmu, donijeli komad koji je, kako je istakao reditelj Izet Mulabegović, edukativnog karaktera.

“Komad je postavljen prije petnaest godina, Kroz glumačku igru, djeca dolaze do novih saznjanja o zemljama i događanjima u njima na jedan izuzetno duhovit način. Predstava veoma zabavna, sa jednom porukom da u svemu uvijek pobjeđuju dobrota, humanost, ljubav i prijateljstvo” kazao je Mulabegović.

Za glumicu Sađanu Bubanja Merdović uloga Marice predstavlja izazov, s obzirom da igra djevojčicu koja putuje po svijetu sa Cvetkom i Skitkom.

“Osim što je zabavna, predstava je edukativnog karaktera, jer se kroz nju oslikavaju događaji iz umjetnosti, književnosti i istorije. Ova komedija za djecu i odasle na edukativan i zabavan način provodi publiku kroz tri kontinenta i šest država i ujedno savjetuje odrasle da treba da shvate djecu i da im pruže više ljubavi i nježnosti”kazala je Bubanja Merdović.

Uz ovacije, smijeh i aplauze ispraćeno je još jedno pozorišno veče u Centru za kulturu.

Tekst i foto:Vanja Šabanović