I ove subote bogata ponuda na gradskoj pijaci

Ponuda na gradskoj pijaci i ove subote bila je bogata, a prema riječima prodavaca, cijene nijesu u značajnoj mjeri promijenjene u odnosu na prošlu sedmicu. 

Sugrađani su i danas, kao i prethodnih sedmica imali priliku da kupe kvalitetno voće, povrće, mliječne proizvode, razne vrste brašna, čajeve, sezonske salate...

Kilogram bijelog kupusa košta 0,30centi a crvenog od 0,60. Za kilogram crnog luka potrebno je izdvojiti od 0,80 centi do jednog eura, a kilogram bijelog košta četiri eura. Krompir je danas koštao po kilogramu 0,80 centi, a za kilogram tikve ili šargarepe treba izdvojiti po jedan euro.

Lokalni prodavci su kazali da kilogram zelene salate, tikvice ili karfiola košta po 2 eura, dok je za mladi luk potrebno izdvojiti 2,50 eura. Kilogram paradajza i krastavca košta po 1,50 euro.

Bogata je bila i ponuda kvalitetnog domaćeg voća. Tako su građani kilogram mandarine plaćali od 0,70 centi do 1 euro, crnog grožđa 2 eura, dok je za kilogram limuna ili kivija potrebno izdvojiti po 1,50e.

Jabuka košta od jednog eura, i više, zavisno od vrste, a domaća kruška je 1 euro. Za kilogram banane trebalo je izdvojiti 1,50 euro, nar košta 2 eura, jagode su 4 eura. 

Kilogram oraha košta 8 eura, a kilogram meda je 15 eura.

Za kilogram pšeničnog, ražanog i ječmenog brašna potrebno je izdvojiti po 2 eura, heljdovno je 3,50 eura, ječmeno 2 eura, a kukuruzno žuto ili bijelo košta 2,50 eura.

I danas su sugrađani trgovali i mliječne proizvode, mladi sir po kilogramu košta 5 eura, a stariji je 7 eura. Za kilogram kajmaka treba izdvojiti od 12 do 13 eura.

Za 250 grama raznih vrsta čajeva potrebno je izdvojiti po 2 eura, pola kilograma lješnika je 3 eura, 700 grama kukuruza kokičara košta 1,50 euro. 

 

Autorka i foto: Eldina Bećirović 

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.