Predstavom ,,Kovači" završen Jesenji pozorišni salon

Predstava ,,Kovači" koju je po tekstu Miloša Nikolića režirao Petar Novaković, izvedena je večeras u Centru za kulturu, a ovim komadom zatvoren je Jesenji pozorišni salon.

,,Priča je bazirana krajem Drugog svjetskog rata, gdje su se povezali učesnici Srbin, Njemac i Rus, zamijenili svoja mjesta tokom rata, ina osnovu toga je napravljena cijela jedna komedija. Ovom predstavom se zatvara ovaj divni pozorišni salon, nešto najljepše što su glumci pružili svom gradu. Nadam se da ćemo biti još u prilici da nudimo ovakve sadržaje, jer ovo jezaista prava stvar”, kazao je u izjavi za Radio Bijelo Polje, reditelj Petar Novaković.

Podsjetimo, predstava ,,Kovači" osvojila je treće mjesto na Festivalu dramskih amatera Crne Gore, a prema riječima Novakovića, naišla je i na pozitivne reakcije publike.

,,Ljudi rado dolaze da gledaju predstavu, što je svakako njen uspjeh. Sa amaterskom scenom je sve sporo, i ne razvija se toliko koliko bi jedna predstava sa profesionalnom produkcijom imala dinamičniji put ", naveo je reditelj.

U predstavi igrali Sanja Ćirović, Vlado Tomović, Predrag Vukojević i Momčilo Miladinović.

Tokom Jesenjeg pozorišnog salona, osim predstave ,,Kovači" imala priliku da odgleda tragikomediju ,,Odjeci", i predstave ,,Danilo", ,,Vlast i njena opozicija", ,,Mirovna misija" i ,,Put po svijetu na tortinetu". 

Glumica Slađana Merdović, nakon završetak predstave zahvalila se svim prisutnim ljubiteljiam pozorišta koji su tokom prethodnih večeri bili sa glumcima u Centru za kulturu.

GLumci koji su prethodnih večeri tumačili uloge u brojnim predstavama poklonili su se vjernoj publici.

 

Autorka i foto: Eldina Bećirović