Početak radova na izgradnji obaloutvrde i šetališta na proljeće

Radovi na izgradnji obaloutvrde i šetališta uz rijeku Lim trebalo bi da počnu na proljeće naredne godine, saopšteno je nakon posjete delegacije Svjetske banke i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Bijelom Polju.

Oni su se sastali danas sa predsjednikom Opštine, Petrom Smolovićem, sa kojim su razgovarali o realizaciji projekta „Regulacija korita rijeke Lim i Grnčar“, u sklopu kojeg je i planirana izgradnja obaloutvrde i gradskog keja.

Direktor Direktorata za vodoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Željko Furtula, saopštio je da su zbog sajber napada bili prinuđeni da odlože tender za izbor izvođača radova planiranih ovim projektom.

„Otvaranje ponuda je bilo u novembru i dobili smo ponuđača za izvođenje radova, a postupak evaluacije je u toku. Očekujemo da će, ako ponude budu zadovoljile sve uslove koji su traženi, radovi početi na proljeće“, kazao je o Furtula.

Predsjednik Smolović je izrazio zadovoljstvo što je ovaj projekat stigao do faze realizacije, napominjući da su poslednje dvije godine izgubljene, te da su građani počeli da gube nadu da će biti realizovan.

„Opština Bijelo Polje je svoje obaveze završila u rekordnom roku, riješila imovinske odnose i pripremila idejni projekat za desnu stranu obale, za koju smo dobili uvjerenje da će biti rađena u drugoj fazi ovog projekta. Ova posjeta mi uliva nadu da će sa smanjenjem vodostaja u prvim proljećnim danima početi građevinski radovi na višedecenijskom projektu izgradnje gradskog šetališta“, naveo je Smolović.

Projekat Regulacije Lima i Grnčara dio je Programa Svjetske banke Sava-Drina Koridor, koji predstavlja jednu od najvećih regionalnih inicijativa Svjetske banke u oblasti upravljanja vodama.

U sklopu tog projekta Bijelo Polje će biti realizovano uređenje lijeve obale rijeke Lim, na potezu od vatrogasnog doma do ulice Limske, ukupne dužine 607,8 m, širine 5,5 m, koji će pored šetališta sadržati i klupe, biciklističku stazu i rasvjetu.

Izvor: bijelopolje.co.me

Tekst objavila: Sanja Dulović