Izabrani žiriji za dodjelu Trećejanuarske nagrade i javnih priznanja

Žiriji za dodjelu Nagrade „3. januar“ za 2022. godinu i javnih priznanja Opštine Bijelo Polje imenovani su na trećoj sjednici lokalnog parlamenta, održanoj danas u sali SO Bijelo Polje.

Abaz Dizdarević izabran je za predsjednika Žirija za dodjelu Nagrade “3. januar”, dok su za članove imenovani Rafet Međedović, Adis Kučević, Saša Lalević, Mirko Damjanović, Mladen Nedović i Gabrijela Nedović.

Takvu odluku podržao je 31 odbornik, a dva su bila protiv.

Na trećoj sjednici SO, izabran je i Žiri za dodjelu javnih priznanja, a njegov predsjednik je prof. dr Velimir Rakočević. Članovi su Milko Kovačević, Kemal Musić, Vesna Pavićević i Jasmila Hot.

Predlog Rješenja o imenovanju Žirija za dodjelu javnih priznanja Opštine Bijelo Polje podržalo je 19 odbornika, 12 je bilo protiv, a jedan uzdržan.

Predsjednik Odbora za izbor i imenovanja, Abaz Dizdarević, izvjestilac za ovu tačku dnevnog reda, kazao je da su članovi tog tijela na jučerašnjoj sjednici Predlog za imenovanje Žirija za dodjelu Nagrade “3. januar” podržali sa četiri glasa ZA i jednim uzdržanim.

Takođe, prema riječima Dizdarevića, Predlog rješenja o imenovanju predsjednika i članova Žirija za dodjelu javnih priznanja, Odbor za izbor i imenovanja podržao je sa tri glasa ZA i dva uzdržana.

Predsjednica Odbora za statut i propise, Vesna Pavićević, kazala je da je to skupštinsko tijelo jednoglasno podržalo predloge  rješenja o imenovanju žirija za dodjelu Nagrade „3.januar“ i javnih priznanja Opštine Bijelo Polje, kao i Predlog Odluke o imenovanju Opštinske izborne komisije, koji je takođe usvojen danas.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić