U većem dijelu zemlje saobraća se po mokrim kolovozima

U većem dijelu zemlje saobraća se po mokrim kolovozima uz mjestimično smanjenu vidljivost, saopštili su iz Auto moto saveza Crne Gore.

U zonama gdje su kolovozi mokri i klizavi neophodna dodatna opreznost. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone. Vozačima se savjetuje  da poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu. 

Zbog planiranih radova na elektro mreži, struju danas od 9 do 16 sati neće imati Zaton, Orahovica, Radulići, Rakonje i Grančarevo, dok će do 14 sati bez struje biti Ravna Rijeka, saopšteno je iz Crnogorskog elektro-distributivnog sistema.

U Službi hitne medicinske pomoći, tokom proteklog dana, pomoć ljekara zatražila su 82 građanadok je dežurna ekipa devet puta intervenisala na terenu.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja, tokom protekla 24 sata, osim redovnih, nijesu imali većih intervencija na terenu.

Umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina, naročito, u drugom dijelu dana i tokom noći. Prijepodne u višim planinama snijeg i susnježica, a na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku uglavnom suvo ili uz malo kiše. Vjetar umjeren do jak ponegdje na udare i veoma jak južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 2 do 14 stepeni.