Pačariz: Pravovremenom reakcijom svih opštinskih službi i preduzeća spriječena veća materijalna šteta (video)

Više ekipa i kompletna mehanizacija  Komunalnog preduzeća „Lim“  i danas  su, skoro deset dana od nevremena koje je 17. januara zahvatilo čitavu državu, angažovani na brojnim lokacijama  širom opštine,  sanirajući  štetu prouzrokovanu obilnim kišnim padavinama,  kazao je Senad Pačariz, rukovodilac radnih jedinica Komunalnog preduzeća“ Lim“.  

Gostujući u emisiji „Građanima u susret“ Radija Bijelo Polje on je kazao da je samo zahvaljujući pravovremenoj reakciji Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, i uključivanjem svih službi i preduzeća u saniranje polsedica, spriječene veća matarijalna šteta.

„Imali smo jedan dogovor i prema mom mišljenju, odgovorili smo brzo, koliko je to dobro, vidjećemo, ali smo bar nešto spriječili, i to ono najgore. Štete jeste bilo, nekom više, nekom manje, ali nama je ostalo još puno, puno posla. Naša mehanizacija je i danas angažovana u Grančarevu, na Slijepču mostu, Muslićima, Selakovićima, u Vraneškoj dolini; bićemo prisutni i na drugim lokalitetima gdje je to neophodno sa radnom snagom i mašinama, a u gradu i prigradskim naseljima, uklanjamo velike količine nanosa koji smo mi lagerovali, i to u Lješnici, Potkrajcima, Pripčićima itd.“,saopštio je Pačariz.

Iako je, kaže, putna i komunalna infrastruktura dovedena u funkcionalno stanje, ipak će, prema njegovom mišljenju, trebati vremena  da se sve to  dovede u red.

„Jeste to donekle sanirano, što se tiče prolaznosti tih puteva i te infrastrukture  oni su prohodni i funkcioniše se uz jedan oprez. Naši radnici su i danas prisutni tamo gdje smo primijetili da je kritično, a to je na više lokacija u Vraneškoj dolini, gdje je nabujala rijeka potkopala i na mnogim mjestima otcijepila i do dvije trećine puta, negdje manje, negdje više. No, da bi se sve to dovelo u stanje prije poplava, treba da sačekamo stabilizaciju vremena, jer se najvljuju  još neke  padavine, a ono je bilo nešto, što je trebalo izdržati“, poručio je Pačariz.

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Video prenos: Ljilja Brajković

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE