Učenici muzičke škole večeras održali drugi godišnji koncert

Učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje, sa svih instrumentalnih odsjeka, održali su večeras drugi godišnji koncert, u dvorištu kuće Rista Ratkovića.

Prije nego su prisutnima odsvirali kompozicije, učenicima su uručene brojne diplome, nagrade i pohvale koje su osvojili na takmičenjima tokom sezone.

,,Ova školska godina jedna je od najuspješnijih u postojanju muzičke škole, a biće upamćena po brojnim koncertima, nagradama i festivalima. Samo na Državnom takmičenju osvojili smo sedam zlatnih lira, što je zaista veliki uspjeh, a sve to zahvaljujući predanom radu profesora i učenika ove škole“, kazala je direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot, zahvalivši svima koji podržavaju njihov rad.

Brojnim zahtjevnim kompozicijama učenici su opravdali povjerenje, i poslali jasnu poruku da se znanje i upornost uvijek vrijednuju. 

Učenici Lauri Miladinović, večeras je zajedno sa Vladimirom Kučem, pored brojnih nagrada i diploma, uručen i zlatni pehar, za postignute uspjehe i osvojena prva mjesta na sva tri takmičenja tokom ove sezone.

Ona je za Radio Bijelo Polje kazala da je veoma srećna jer se uloženi rad i trud isplatio.

Učenica šestog razreda, Anida Pilica, kazala je da sa takmičenja nosi samo lijepe uspomene, ali i njeno dosadašnje školovanje, kako navodi, obilježili su samo lijepi momenti.

Večeras su se predstavili Anđelina Femić (klavir), Željko Mićović (harmonika), Marta Rmandić (flauta), Kristina Stanišić (klavir), Matija Đaković (harmonika), Ajsa Ećo i Staša Obradović (klavirski duo), Anja Cmiljanić (gitara), Dunja Božović (klavir), Milica Đurović (violina), Ema Ljuca (klavir), Nikolina Karišik (gitara), Anđela Pavićević (klavir), Emina Mehović (klavir), Laura Miladinović (klavir), Vladimir Kuč (flauta), Milica Rabrenović i Teodora Rakonjac (klavirski duo), Adrijan Štulić (klavir), kao i dječiji hor koji vodi profesor Miloš Vojinović.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE