Novi besplatni kursevi italijanskog jezika u Bijelom Polju

Zajednica Italijana Crne Gore organizuje nove besplatne kurseve italijanskog jezika A1 i A2 nivoa, za polaznike starosti od IX razreda osnovne škole, dok  gornja starosna granica nije limitirana. Kurs će trajati tri mjeseca, a nastava će početi odmah po upisu dovoljnog broja kandidata. Broj kandidata  je ograničen.

Kursevi će se održavati u popodnevnim časovima, dva puta nedjeljno. Kandidati se mogu prijavljivati putem sajta Zajednice Italijana u Crnoj Gori   /comunitamontenegro.org/, nakon čega će mejlom biti obaviješteni o datumu početka kursa (mart mjesec). Na kraju će biti organizovano polaganje završnog ispita, a  onima koji završe kurs sa uspjehom, biće uručene diplome i sertifikati, piše u saopštenju  Zajednice Italijana  u Crnoj Gori.

Italijanski jezik je jedan od najpopularnijih jezika za učenje na svijetu, a poznavanje tog jezika najbolji je način da upoznate zemlju nevjerovatne ljepote, umjetnosti, mode, sporta, neodoljive kuhinje....Spisak je dug jer Italija ima sve!

Učenje melodičnog jezika i upoznavanje sa običajima i kulturnim nasleđem Italije, nama tradicionalno prijateljske zemlje, koja je i jedna od najpopularnijih turističkih destinacija današnjice, je ono što očekuje polaznike. Upoznajte jezik Dantea, Da Vinčija, Mikelanđela, saznajte kako je nastala pica, kako je ime dobio espreso..

Zajednica Italijana u Crnoj Gori registrovana je kao NVO, i okuplja ljude koji su porijeklom, po očevoj ili majčinoj liniji, Italijani. Osnovana je početkom 2004. godine, sa ciljem očuvanja i širenja italijanske kulture na ovim prostorima.

 

Saopštenje: Zajednica Italijana u Crnoj Gori