Asja Džogović već nekoliko godina svojim lijepim glasom i muzikalnošću osvaja nagrade na festivalima širom regiona (VIDEO)

Jedanaestogodišnja Asja Džogović već nekoliko godina svojim lijepim glasom i muzikalnošću osvaja nagrade na festivalima širom regiona ne ostavljajući  ravnodušne ni žiri niti publiku gdje god se pojavi.

Gostujući u emisiji “Muzički talenti” Radija Bijelo Polje , Asja je govorila o nastupima na festivalima, nagradama, ali o svojoj ljubavi prema pjesmi.

Ova talentovana Bjelopoljka učestvovala je na poznatim dječijim festivalima kao što su “Naša radost Podgorica , “Zlatna nota “ Novi Pazar, na festivalu u Užicama, u Makedoniji , a nedavno je osvojila nagradu za najbolju interpretaciju na 30. jubilarnom festivalu “Zlatna pahulja” na kojem se predstavila pjesmom “Rime od snova” koju je napisala Jasmina Gušmirović dok je muziku i aranžman uradio Sulejman Beća Kujević.

Sjajnom interpretacijom i harizmom kojom zrači, Asja je pokupila simpatije žirija ovog međunarodnog festivala, u čijem sastavu su bili pjevač Aldino predjsednik žirija, Ana Petrović urednica na RTVCG, Dijana Roganović-Bogićević, Dženisa Mujević profesori književnosti i Safet Đozović muzički urednik Centra za kulturu Rožaje.

“Na festivale sam počela da se prijavljujem 2021 godine i od tada sam učestvovala  na raznim muzičkim susretima sa kojih donosim lijepe utiske, ali  i nagrade” kazala je Asja.

Ona je istakla da nema tremu, već da se isključivo posveti pjesmi i ponašanju na sceni, a da trema nestane već tokom generalne probe.

Najljepše utiske nosi sa festivala u Makedoniji gdje je ,kako je kazala, tokom tri dana imala priliku da se upozna i sa drugom djecom i njihovom kulturom i jezikom.

“Steknemo puno drugara na tim susretima, zanimljivo je to što nijesmo govorili istim jezikom, ali je veoma sličan našem, pa smo ipak uspijevali da se sporazumijemo” pričala je Asja.

Ova ljupka devojčica zaista sjajno pjeva i već nekoliko godina članica je škole pjevanja “D-mol”  .Plijeni svojom pojavom i neposrednim ponašanjem, šarmom i talentom. Voli muziku, igra tenis u slobodno vrijeme i voli da crta, a uz sve to postiže dobre rezultate u školi.

“Sve to ne bih uspjela bez roditelja i porodice od kojih dobijam veliku podršku” kazala je ova talentovana djevojčica.

Asji u narednom periodu predstoje učešća na drugim festivalima u regionu kao i rad na novoj pjesmi.

“ Već u maju učestvovaću na “Đurđevdanskom festivalu” koji se održava u Banja Luci gdje ću nastupiti sa pjesmom “Želim” za koju je tekst napisala Natalija Pavićević, muziku Danijel Alibabić, a aranžman Dejan Božović” najavila je Asja.

 

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto i video : Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

Video prenos : Ljilja Brajković