KUD Tekstilac igrom i pjesmom za humanitarne svrhe

Centar za kulturu, "Vojislav Bulatović Strunjo" u saradnji sa Rotari klubom Bijelo Polje organizovao je večeras donatorski koncert KUD-a "Tekstilac".

Kako je kazao predsjednik Rotari kluba Bijelo Polje Muzafer Ljuca, prikupljena novčana sredstva od prodaje ulaznica biće upotrijebljena za  adaptaciju prostora za potrebe Kluba umjetnika Bijelog Polja i kupovinu neophodnih uredjaja za Dom starih u Bijelom Polju.

„Zahvalio bih se KUD-u Tekstilac jer su oni jedni od učesnika i donatora za jednu plemenitu akciju koju smo mi u Klubu pokrenuli. Naime , namjeravamo da doniramo 15 frižidera i pet televizora za Dom starih u Bijelom Polju, a pomoći ćemo i adaptaciju prostorije za radionice mladih umjetnika u Centru za kulturu“ istakao je Ljuca.

On je naglasio da su se pored KUD-a i Rotari kluba  ovoj humanitarnoj akciji odazvali i privrednici iz Bijelog Polja.

„Iz svojih sredstava Rotari klub iz Bijelog Polja izdvojio je 2 hiljade eura, kolege iz ostalih Rotari klubova iz naše zemlje izdvojili su oko hiljadu eura, a sa izvjesnom sumom novca učestvovalo je i oko desetak privrednika iz ovog grada. Mislim da će ove donacije opredijeljene u prave ruke, a mi ćemo i dalje nastaviti da pomažemo tamo gdje to bude potrebno i ubuduće“ kazao je Ljuca.

Publika je i ovoga puta aplauzima i ovacijama ispratila koncert KUD-a Tekstilac, koji su sa svojih deset koreografija upotpunili ovo donatorsko veče.

„Dugi niz godina KUD Tekstilac priređuje proljećni koncert za svoje sugrađane, a ove godine smo imali poseban razlog za to , jer je novac od prodaje ulaznica opredijeljen za humanitarne svrhe, na šta smo jako ponosni“ kazao je umjetnički rukovodilac Društva, Emir Mehonjić.

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto:Vladimir Jelić