Članovi Kulturno umjetničkog društva “Isa-beg” iz Novog Pazara priredili su veče islamske duhovne muzike

Članovi Kulturno umjetničkog društva “Isa–beg” iz Novog Pazara priredili su večeras  veče islamske duhovne muzike, pod nazivom “Kad procvatu behari”, koje je organizovalo Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore,

uz tehničku podršku Centra za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“.

Direktor JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, Salko Luboder je kazao da ta ustanova više od decenije ustrajava na podsticaju i afirmaciji vrijednosti kulture manjinskih naroda, prožimajući vrijednosti razločitih kulturnih identiteta u Crnoj Gori.

“Program koji je svakako interesntan i za Bijelo Polje kao multikulturalnu sredinu, i koji na veoma specifičan način sublimiše identitetske osobenosti etno kulturnih subjekata. Svakako da Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore nastavlja svoju misiju i u tom pravcu, jer naš zadatak je i da kroz kulturu i umjetnost zbližavamo ljude” kazao je Luboder.

Članovi ovog Kulturno umjetničkog društva, koji već 15 godina na autentičan način čuvaju od zaborava duhovne pjesme i sevdalinke, večeras su se mnogobrojnoj bjelopoljskoj publici predstavili sa jednosatnim programom stavljajući u fokus kulturni identitet Muslimana.

 

Tekst i foto: Vanja Šabanović