Skupština usvojila odluku o zaradama zaposlenih u Opštini, nastavak sjednice u utorak

U nastavku sedme sjednice lokalnog parlamenta odbornici su danas, većinom glasova, usvojili predloge odluka o zaradama lokalnih službenika, namještenika i funkcionera, kao  i predloge odluke o ostavljanju van snage Odluke o kriterijumima i načinu određivanja dodatka na zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima,i finansiranju gerontodomaćica u 2023. godini.

Međutim, sjednica je prekinuta jer je  odbornik Pokreta Evropa sad  Dražen Petrić predložio da se današnje skupštinsko zasjedanje odloži za narednu sedmicu, sobzirom  da,  kako je rekao,  u skladu sa Pravilima o medijskom predstavljanju tokom kampanje za  izbore za predsjednika Crne Gore, Radio Bijelo Polje nije prenosio zasjedanje parlamenta. Takav predlog odbornika Petrića podržali su i odbornici ostalih odborničkih klubova, pa je, nakon konsultacija, dogovoreno da se sjednica nastavi u utorak, 4. aprila, u 10 časova.

Inače, odbornicima je preostalo da se izjasne  o Izvještaju o realizaciji Programa rada Skupštine Opštine za 2022. godinu, radu predsjednika Opštine i ostvarivanju funkcija lokalne samouprave za 2022. godinu, izvještaju o radu i finansijskom  izvještaju  za prošlu godinu javnih ustanova Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović-Strunjo”, "Ratkovićeve večeri poezije”, Muzej Bijelo Polje, “Centar za sport i rekreaciju” i  Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju “Tisa”. Takođe, na dnevnom redu sjednice biće i Program rada Turističke organizacije Bijelo Polje sa finansijskim planom za 2023. godinu, izvještaji o radu i finansijski izvještaj za 2022. godine DOO “Komunalno-Lim” i DOO “Parking – servis”, Izvještaju o realizaciji aktivnosti lokalnog plana o zaštititi biodiverziteta za period 2018- 2022.godina, a biće i razmatrane informacije o stanju primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, kao i bezbjednosti  na teritoriji  naše opštine. Na dnevnom redu naći će se predlozi Odluka iz imovinsko pravne oblasti, izbor, imenovanja i razrješenja.

Autorka: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.