Danas umjereno oblačno vrijeme, od sredine dana kiša

U južnim predjelima Crne Gore danas će biti malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a na sjeveru promjenljivo oblačno. Od sredine dana mjestimično kiša ili kratkotrajan pljusak praćen grmljavinom, prvenstveno u kontinentalnim predjelima i na području Boke. Tokom jutra  ponegdje je  moguća magla. Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom sjeverni, tokom noći ponegdje pojačan. Jutarnja temperatura od pet do 17, najviša dnevna od 17 do 28 stepeni.

Zbog radova na elektro mreži danas će od 8 do 15 sati bez struje biti Ulica Đorđija Stanića, zgrade: “Sjenička” i “Tri ćulafa” i Nedakusi, od 9 do 15 sati Sutivan, Orahovica, Jablanovo, Požeginja, Mojstir, Dolac, Bistrica, Mirojevići, Boturići, Ušanovići, Žiljak, Gubavač, Pećarska, Rodijelja, Njegnjevo, Konatari, Unevina, Metanjac, Mioče, Dobro brdo, Dobrinje, Kanje, Dobrakovo, Gostun, i od 9 do 16 sati Cerovo, Sutivan, Strojtanica, Pavino Polje, Njegnjevo, Božovića polje, Rodijelja, Rasovo, Pripčići, Babića brijeg i Stožer.

Vodosnadbijevanje u gradu i prigradskim naseljima danas je uredno, nema planiranih radova na mreži niti najavljenih isključenja. Voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 45 osoba, dok je dežurna ekipa 13 puta intervenisala na terenu.

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, a uredan željeznički saobraćaj očekuje se i u nastavku dana, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice.

U većem dijelu zemlje saobraća se po pretežno suvim kolovozima, saopštili su iz AMSCG. Duž klisura i usjeka skreću  pažnju na moguće sitnije odrone. Na dionicama gdje se izvode  radovi saobraća se uz izmijenjen režim vožnje. Savjetuju opreznu vožnju na svim putnim pravcima i poštovanje pravila saobraćaja. Saobraćaj je u prekidu za sve kategorije vozila na  regionalnom putu Mojkovac – Djurdjevića Tara u mjestu Dobrilovina.