Šljivova rakija "Duša" Vujice Vukovića najbolja na Novosadskom sajmu poljoprivrede (VIDEO)

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji je okupio više od 1.100 izlagača iz više od 20 zemalja država, priznanje za kvalitet rakije dobio je Vujica Vuković iz bjelopoljskog sela Ivanje.

Njegova šljivovica, prepečenica, nagrađena je zlatnom medaljom. Gostujući tim povodom u emisiji “Građanima u susret ”Radija Bijelo Polje, Vuković je kazao da se proizvodnjom rakije bavi na tradicionalan način, ali uz stalnu edukaciju i primjenu savremenih dostignuća.

“Drugu godinu zaredom na Novosadskom sajmu dobijam zlato za šljivu prepečenicu, a malo je falilo i da dobijem veliku zlatnu medalju, nekih o,11 poena, ali je presudila je velika konkurencija. No, ja sam zadovoljan i sa ovim priznanjem, jer je to najači poljoporivredni sajam u regionu, ako ne i u Evropi, i bilo je prisutan veliki broj izlagača alkoholnih pića. Očekivao sam neku nagradu,  jer sam već ušao u neke tokove, trudim se da u kontinuitetu unapređujem kvalitet, usvajam nova znanja, i ne bi bilo dobro da nazadujem”, istakao je Vuković.

Od 2017.godine, kada je prvi put učestvovao na Novosadskom sajmu, Vuković se okitio sa dvije zlatne, pet srebrnih i jednom bronzanom medaljom za rakije od šljive, kruške i jabuke. 

Na Međunarodnom sajmu pod nazivom “Rakija i rakijaši” koji je u septembru održan u Pančevu Vujica je dobio  zlato za rakiju jabukovaču, a na “Voždovim danima u Rači”, njegova supruga je nagrađena sa tri velika srebra za tri vrste likera.

“To je  bilo njeno prvo učešće na nekom  sajmu, htjeli smo da provjerimo kvalitet likera koje pravimo, pa smo izložili liker od trnjine, divlje trešnje i drijena, jer to su neobične vrste likera i najmanje se prave, tako da je i moja supruga  dobila tri priznanja, za sve tri vrste pića”, priča Vuković.

 Repriza emisije ,,Građanima u susret" biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15 časova.

Autorka:Tanja Dangubić

Video prenos:Ljilja Brajković

Video i foto: Vladimir Jelić

Tonska realizacija:Milan Knežević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE