Organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi i uručene zahvalnice višestrukim davaocima

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje u saradnji sa Klubom DDK BIjelo Polje, danas je organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi, nakon koje su višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi uručene zahvalnice.
U ime opštinskog Crvenog krsta davaoce je pozdravio i zahvalio im se na njihovoj hu,manosti predsjednik Miloš Kljajević.
"Koristim priliku da vam se zahvalim za svaku datu jedinicu krvi, za veliki doprinos u razvoju dobrovoljnog davalaštva krvi, jer ste svojim primjerom spasili mnoge živote, Moram da pozovem i ostale sugrađane da slijede vaš humani gest, da se priključe akcijama dobrovoljnog davanja krvi i postanu dio jedne velike porodice dobrovoljnih davalaca krvi"
Koordinator za dobrovoljno davalaštvo krvi u Crvenom krstu Crne Gore dr Besim Kadić, uručujući zahvalnice istakao je da se danas odaje velio priznanje istaknutim humanistima, dobrovoljnim davaocima krvi, te da je ovo jedan mali znak pažnje za sve ono što oni čine za cijelo društvo.
 
"Vi ste ti koji su svojim humanim gestom vratili osobu u život i pokazali koliko možemo da budemo solidarni, da brinemo jedni o drugima, a posebno o onima kojima je krv koja život znači potrebna radio liječenja, operacija i sl. Dobrovoljni davaoci krvi su ti koji su zaslužni što mnogi danas šetaju našim ulicama vedri i nasmijani" - istakao je dr Kadić
 
Dr Kadić je dodao da heroji, dobrovoljni davaoci krvi, koji to redovno čine znaju koliko je dragocjena njihova krvi te da je u teškim situacijama njihova pomoć ključna.
 
"Veliko hvala opštinskom Crvenom krstu, Klubu DDK i svima koji su svojim pregalaštvom motivisali veliki broj ljudida daju kr jer, krv mora čekati pacijenta a me pacijent krv." - zaključio je Kadić.
U ime nagrađenih se zahvalio Nikola Simović koji je istakao da je ovo lijep gest, jer svi treba da znamo koliko je dobrovoljno davalaštvo značajnlo i koliko je velika svaka jedinica krvi koja se prikupi.
"Zajednički moramo raditi na promociji dobrovoljnog dsavalaštva krvi, motivaciji, kako bi u svakom trenutku zaposleni u Klabinetu za transfuziju mogli da reaguju i prslijede potrebne količine ove dragocjewne tečnosti onima kojima je to potrebno." - zaključio je Simović.
 
Iz opštinskog Crvenog krsta su istkli da su zahvalnice dobili oni koji su krv donirali, 5, 10, 20, 30, 40, a da imamo i dva davaoca koji su ovu tečnost donirali više od 60 puta.
Zahvalnice su uručene:
5 davanja: Jovan Merdović, Miloš Bubanja, Vukašin Pešić, Rade Radović, Marko Krunić, Čedomir Golubović, Marinko Gurešić;
10 davanja: Sibirjak Terzić, Radoš Bošković, Miljan Božović, Bojana Pešterac, Milutin Ilić, Fatmir Dreić, Branko Jovanović, Goran Adžić, Adnan Međedović;
20 davanja: Velimir Bulatović, Darko Stešević, Nikola Simović, Batrić Knežević, Vučić Knežević, Elver Krivošić, Boris Drobnjak, Mersudin Salković, Danilo Blagojević, Branko Šutović;
30 davanja: Branislav Šekularac, Danilo Palević, Elmedin Kujović, Zoran Nedović, Duško Šuković;
40 davanja: Predcrag Jokić, Zoran Bulatović;
Dok su Momir Đurović i Zoran Španjević krv donirali
60 i više puta.
 
 
Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje