Maturanti Gimnazije tradicionalno u svečanim odorama zablistali na bjelopoljskom korzou

Gimnazija „Miloje Dobrašinović“ iznjedrila je još jednu generaciju maturanata, koji su večeras svečanom šetnjom završili ovogodišnje maturske svečanosti.

 Večeras je tradicionalno u svečanim odorama zablistala mladost na bjelopoljskom korzou uz pozdrave porodica , prijatelja i brojnih sugrađana.

Kako je kazala direktorica Gimnazije Jasminka Međedović, maturanti  iza sebe ostavljaju četvorogodišnje školovanje, koje i nije bilo lako zbog pandemije, ali, kako je istakla, uspjeli su da savladaju sve prepreke i na pravi način prezentovali  ovu ustanovu.

„Iz ove generacije je izašlo 104 učenika, koji su i pored pandemije koja ih je zatekla tokom školovanja, na pravi način su predstavljali školu na svim takmičenjima i susretima, onako kako je i tradicija u ovoj ustanovi koja je eminentna u Bijelom Polju, pa i šire“ kazala je Međedović.

Školujući brojne generacije učenika znamo da je kraj srednjoškolskog obrazovanje važna prekretnica u životu svakog  mladog čoveka,  ali, kako je dodala Međedović, za maturante najvažniji događaj  je upravo matursko veče.

„Ovo je najvažnija noć u njihovim životima, zato što se opraštaju od jedne sigurne luke i odlaze u novi život sa nadanjima u bolju budućnost. Mi im takođe želimo bolju budućnost i ispunjenje želja na svim poljima“ kazala je Međedović.

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto:Vladimir Jelić