Voda nije za piće

Iz Vodovoda Bistrica su saopštili da je voda blago zamućena i nije ispravna za piće pa je prije upotrebe treba prokuvati i procijediti. Vodosnadbijevanje u gradu i prigradskim naseljima danas uredno, nema planiranih radova na mreži niti najavljenih isključenja.

Zbog radova na elekro mreži danas će od 8 do 15 sati bez struje biti Rakonje, od 9 do 16 sati Barice, Galica, Glibavac, Grančarevo, Lijeska, Kameno polje, Muslići, Obod, Pisana jela, Potrk, Reljin Kamen, Selakovići, Skočigorina Drndari, Šljemena, Sokolac, Tomaševo, Ujniče, Žaljevo, Čokrlije, Džukeljska jama, Kukulje, Crnča, Radulići, Ivanje, Vrbe, Crhalj, Kradenik, Godijevo, Sipanje, Ličine, Osmanbegovo selo, Sušica, Goduša, Stubo, Vrh, Negobratina, Lazovići, Čampari, Đalovići, Moravac, Dupljaci, Pavino Polje, Potkrajci, Orahovica, i od 15 do 21 sat Sokolac, saopštili su iz CEDIS-a.


U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata pomoć ljekara zatražile su 54 osobe, dok je dežurna ekipa 7 puta intervenisala na terenu.

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, a uredan željeznički saobraćaj se očekuje i u nastavku dana, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice.

U većem dijelu zemlje saobraća se po pretežno suvim kolovozima, saopštili su iz AMSCG. Na dionicama gdje se izvode  radovi saobraća se uz izmijenjen režim vožnje. Savjetuju opreznu vožnju na svim putnim pravcima i poštovanje pravila saobraćaja. Saobraćaj je u prekidu za sve kategorije vozila na  regionalnom putu Mojkovac – Djurdjevića Tara u mjestu Dobrilovina.

Na jugu Crne Gore danas će biti malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a na sjeveru, promjenljivo oblačno, tokom dana i uz kraće sunčane periode. Sredinom dana mjestimično je moguća kiša ili pljusak i grmljavina. Lokalno su moguće i kratkotrajno vremenske nepogode. Vjetar slab do umjeren, promjenljiv, ponegdje i pojačan. Jutarnja temperatura vazduha od šest do 17, najviša dnevna od 15 do 27 stepeni.