Veličković: Ljepota je proći kroz Njegnjevo nakon rekonstrukcije glavnog puta (video)

Rekonstrukcijom lokalnog puta Loznice-Gubavač u dužini od osam kilometara, stanovnici Njegnjeva dobili su modernu saobraćajnicu  na koju su čekali godinama, kazao je Zoran Veličković, predsjednik MZ “Njegnjevo”. Gostujući u emisiji “O mjesnim zajednicama” Radija Bijelo Polje, Veličković je govorio i o drugim infrastrukturnim problemima u Njegnjevu i Strojtanici, koji zahtijevaju hitno rješavanje.

“Skoro je 45-50 godina kako je glavni put kroz Njegnjevo prošao i asfaltiran, ali je sve ove godine bio preopterećen saobraćajem, teškim kamionima, ali, i usljed vremenskih nepogoda i mržnjenja  pojavljivale su se rupe, sanirali smo to, krpili, ali je poslednjih godina izgledao ružno, i ne čudi što su mještani bili nezadovoljni. Ove godine je put presvučen novim asfaltnim slojem, proširen je, kvalitetno urađen, zahvaljujući lokalnoj upravi koja nam na kraju krajeva  izašla u susret, uslišila naše zahtjeve, i sad je ljepota proći našim krajem. Prvobitno je bilo planirano da se odrade pješačke staze i propusti, da li nije bilo sredstava, ili je nešto drugo u pitanju ne znam,  za sad je tako, da li će se u nekoj budućnosti odraditi, ostaje nam da vidimo. Ali, mi smo zadovoljni ovim što je urađeno, sve je odrađeno perfektno, ljepota je proći tim krajem i ranije je bilo, a ne sada kada imamo taj put”, priča Veličković.

On kaže da su prioriteti Savjeta Mjesne zajednice u narednom periodu izgradnja kanalizacione mreže i rješavanje problema atmosferskih voda na području Njegnjeva.

Inače, Mjesnu zajednicu Njegnjevo čine istoimeno naselje i Strojtanica, a broji oko 220 domaćinstava, te da je, za razliku od drugih mjesnih zajednica u kojima je sve manje stanovnika a sve više napuštenih  i zaključanih kuća, u Njegnjevu situacija mnogo povoljnija.

”U našoj mjesnoj zajednici imamo priliv stanovništva i veću naseljenost iz udaljenijih brdskih sela, jer postoji osnovna škola, mogućnost povoljne  kupovine placeva, a i udaljeni smo od grada  samo oko 5 km”, priča Veličković.

 

Repriza emisije “O mjesnim zajednicama ” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Video prenos: Ljilja Brajkković

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.