Filmovi ''Trolovi'' i ''Sirin'' 1. i 2. novembra u gradskom bioskopu

Najmlađi ljubitelji sedme umjetnosti, biće u prilici da u bjelopoljskog bioskopu uživaju u animiranoj komediji  ''Trolovi'', čije projekcije će biti  u večeras i sjutra veče, od 18.00 sati.

Uloge: Ana Kendrik, Džastin Timberlejk, Zoi Dešanel

https://www.cineplexx.me/movie/trolovi/?&setversion=1#tab1

Kada Maka, optimistična i vesela princeza Trolova, započne opasnu misiju spašavanja svojih najboljih drugara od gladnih Bergena, ona dolazi do toga da moli Zakerala za pomoć, gradskog kuvara – pesimističkog realistu koji želi princezi da dokaže da svijet nisu kolačići i duge. Njih dvoje će se zajedno upustiti u avanturu koja će ih odvesti van svijeta koji im je poznat.

Film ''Sirin'', debitantsko ostvarenje crnogorskog reditelja Senada Šahmanovića, nakon svjetske premijere na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu i premijere na 36. Filmskom festivalu u Herceg Novom, stiže i na veliko platno bjelopoljskog bioskopa. Projekcije su  1. i 2. novembra, od 20.00 sati.

Uloge:  Danica Ćurčić,  May Linda Kasumović, Jasna Đuričić, Marko Baćović, Nikša Butijer, Lidija Kordić, Jelena Simić, Momčilo Otašević, Tihana Ćulafić, Mišo Obradović, Izudin Bajrović, Fatmir Spahiu,  Simon Shkrelli, Bashkim Alaj i drugi.

Sanela je 90-ih napustila bivšu Jugoslaviju, nakon što je njen otac kidnapovan iz voza i ubijen. Sa samo 18 godina otišla je u SAD i učinila sve da se prilagodi životu u inostranstvu i živi kao pravi Zapadnjak. Želeći da izbjegne bilo kakav utisak stranog porijekla, čak je promijenila ime i postala Natali. Nakon što je postala pravnik, neobičan slučaj nasljedstva je nakon 20 godina vraća u zemlju porijekla, naime bogata neudata žena koja je porijeklom iz Crne Gore, ali je veći dio svog života provela u SAD, Zavještala je pravoslavnoj crkvi svog rodnog grada izvjesnu sumu novca da u njeno ime sagrade kapelu. Natali, rastrzana između svog novog zapadnjačkog identiteta i onog koji je izbrisala, počinje da pronalazi neugodne paralele između njenog života i života pokojnice, pravni slučaj postaje njen lični.

Ulaznice, za oba filma, po cijeni od 3 eura, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu, sat  vremena prije početka projekcije, od 17.00 do 18.00 sati odnosno,  od 19.00 do 20.00 sati, drugi film.

 

Izvor: JU Centar za kulturu ''Vojislav Bulatović Strunjo''