Nastasja Vojinović svirala večeras u Bijelom Polju

Mlada i uspješna violinistkinja Nastasja Vojinović svirala je večeras pred brojnom publikom, u velikoj sali Centra za kulturu.

Nastasja se večeras publici predstavila poznatim kompozicijama Debisija, Šumana, Bramsa, Čajkovskog i drugih poznatih stvaraoca, što su ljubitelji ovog žanra ispratili brojnim ovacijama.

,,Publika je večeras zaista bila divna, i veoma sam srećna. Drago mi je što sam ponovo u Bijelom Polju, što je uvijek bila moja želja da sviram publici u svom rodnom gradu“, kazala je za Radio Bijelo Polje, violinistkinja Nastasja Vojinović.

Ona je naglasila da ljubav prema violini gaji od malena, kada je majka izabrala za nju taj instrument, i dodaje da ta povezanost i ljubav traju i dalje.

Mlada umjetnica mladima je poručila da uvijek vježbaju, budu vrijedni, gaje strast prwema muzici, i kako ističe, prate svoje snove.  

Gošća na večerašnjem koncertu Vojinovićeve bila je mlada violinistkinja Anja Ovaskaien, dok je na klaviru pratio Uki Ovaskaien.

Nastasja Vojinović završila je četiri razreda osnovne i muzičke škole u Crnoj Gori, a potom prešla u Beograd gdje je završila MŠ Kosta Manojlović u Zemunu, kao učenik odjeljenja za talente. Osnovne studije na FMU u Beogradu upisala je sa 16 godina u klasi profesorice Gordane Matijević Nedeljković. Magistrirala u istoj klasi, a zatim i kod profesora Eduarda Šmidera na Koledžu za muziku i ples     Bojer univerziteta Templ u Filadelfiji. Svirala je u brojnim orkestrima u Beogradu, a kao student počela je da svira i u BGO Dušan Skovran. Osvajala je brojne medalje u zemlji i inostranstvu.

Autorka i foto: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE